Kadın ve engellilere pozitif ayrımın uygulanacağı yeni bir üniversite geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın ve engellilere pozitif ayrımın uygulanacağı yeni bir üniversite geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 11:08

Kadın ve engellilere pozitif ayrımın uygulanacağı yeni bir üniversite geliyor

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- KADIN ve engellilere pozitif ayrımcılığın ön planda olacağı İstanbul Kent Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere kapılarını açıyor.

Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz tarafından eğitim, sağlık ve kültür alanında topluma hizmet sunmak amacıyla kurulan Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV), İstanbul'da yeni bir üniversite açıyor. Yerleşkesi Taksim'de olacak üniversitede toplamda 18 bölüm var.

YÖNETİMDE AĞIRLIK KADINLARDA OLACAK

Üniversite olarak öncelikleri ve hedefleri hakkında bilgi veren İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Berna Yılmaz, "Türkiye'de 13 tane kadın rektör var, bunlardan biri da biz de olacak. Başkanı olduğum mütevelli heyetimizin 7 üyesinden altısı kadınlardan oluşurken tıp alanındaki çalışmalarıyla Türkiye'de ve dünyada adından sıkça söz ettiren Academic Hospital'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, kurucu rektörümüz olarak çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

Öğrencilerin eğitim hayatlarında karşılarına çıkabilecek yapısal ve finansal engellerle ilgili olarak özel çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Engelli ve kız öğrencilerimize burs olanaklarının kullandırılmasında pozitif ayrım yapacağız" dedi.

"2023 HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sağlamayı amaçlarını da belirten Yılmaz, "Gelişen dünyanın değişimine ayak uydurarak eğitim, bilim ve teknolojide global yenilikleri yakından takip eden bir üniversite olacağız. Ulusal ve uluslararası her alanda rekabet edebilecek yeteneklere sahip, özgüveni yüksek, milli ve kültürel değerlerine bağlı dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Konusunda uzman ve güçlü akademisyenlerimiz, ileri teknolojik altyapı ve bilimle desteklenen bir eğitim anlayışının yardımıyla ülkemizin 2023 hedeflerine de katkı sağlamak istiyoruz" diyerek konuşmasını noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!