Kadın ve engelli istihdamına ödül

Güncelleme Tarihi:

Kadın ve engelli istihdamına ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilk kez en fazla kadın ve engelli istihdam eden işverenleri plaketle ödüllendirecek.

Haberin Devamı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) 16-22 Mayıs 2011 tarihleri  arasındaki Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında toplumda sosyal güvenlik kültürünün  geliştirilmesi için bir dizi etkinlik düzenleyecek.
Etkinlikler, 16 Mayıs’taki Anıtkabir ziyareti ve SGK Başkanı Emin  Zararsız’ın basın toplantısıyla başlayacak.
Haftanın ikinci gününde 2. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu  düzenlenecek. Sempozyumun açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer  Dinçer, Azerbaycan Sosyal Sigortalar Fonu Başkanı Selim Müsümov, Uluslararası  Sosyal Güvenlik Birliği Genel Sekreteri Hans-Hörst Konkolewsky ve Zararsız birer  konuşma yapacak.

5 işverene ödül

Sempozyumun ilk gününün sonunda düzenlenecek kokteylde, en fazla prim  ödeyen 10 işverene plaket verilecek. Kurum, bunun yanında ilk kez en fazla kadın  ve engelli istihdam eden işverenleri onure edecek. SGK, en fazla kadın ve engelli  istihdam eden 5’er işvereni plaketle ödüllendirecek.
Hafta boyunca kurumun sosyal partnerleri Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türk-İş, Türkiye Emekli Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, TOBB, Hak-İş, Memur-Sen, KESK ziyaret edilecek.
Hafta kapsamında kurum çalışanlarının kurduğu korolar da sahne alacak. SGK Türk Müziği Gençlik Derneği ile SGK Türk Halk Müziği Korosu, kurum personeline birer konser verecek.
Ayrıca çalışanlar için 4 kişisel eğitim semineri düzenlenecek. RNA Değişim Yönetimi Kurucusu ve Yönetici Koçu Rana Özşeker ile Yazar ve Kişisel Dönüşüm Uzmanı Aret Vartanyan, kurum personeliyle “Kendini doğru ifade edebiliyor musun”, “Başarı nedir”, “Özgüven nedir” “Duyguları anlamak ve anlamlandırmak neden önemli”, “Bizi yöneten kalıpların farkına nasıl varacağız”, “İhtiyaçlarımızı doğru saptamanın temelinde neler var”, “Pozitif düşünmek gerçekten ne demek” gibi sorulara birlikte yanıt arayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!