Kadın Ve Aile Merkezi Yazın Da İlgi Görüyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın Ve Aile Merkezi Yazın Da İlgi Görüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 13:29

Bağcılar’da kadınların meslek öğrenmesi ve sosyal yaşama katılması amacıyla hizmete sunulan Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde yaz aylarında da kurslar devam ediyor. Kadınlar, psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra el beceri kurslarına katılıyor.
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi yaz mevsiminde de kadınların buluşma adresi oldu. 48 ana branşta 124 adet kurs verilen merkezde bir araya gelen kadınlar, öğrendikleri bilgilerle göz kamaştıran ev eşyaları üretirken, sohbet ederek hoşça vakit geçiriyorlar.
Bağcılarlı kadınlar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki kurslara katılarak meslek sahibi oluyor, kabiliyetlerini geliştiriyor ve yeni ürünler yapıyorlar. Yaz mevsiminde de el becerileri ve psikolojik danışmanlık kurslarına devam eden kursiyerler giysi tadilatçılığı, basit nakış iğne teknikleri, iğne oyası, guaj boya resim, hüsn-i hat, gelin başı yapma, örme ve düğümlü takı yapma, ebru, mefruşat, rölyef gibi atölyelerde ders görüyorlar. Kursiyerler öğrendikleri bilgilerle birbirinden güzel ürünler ortaya koyuyorlar.
“YILIN HER AYINDA KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 2011 yılında hizmete sundukları Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde şu ana kadar 149 branştaki kurslara katılan toplam 4 bin bayanın meslek sahibi olduğunu anlattı. Çağırıcı, “Merkezimizde 138 halk eğitimi, 10 İŞKUR ve 1 de KOSGEB kursları verdik. Meslek edindirme amaçlı kurslardan da toplam 4 bin kişi yararlandı. Bağcılarlı kadınlar, hizmete sunduğumuz kurslarımıza sıcak yaz aylarında bile yoğun ilgi gösteriyor. Merkezimiz onların ikinci adresleri oldu. Kadınların huzuru ve mutluluğu ilçemize de olumlu olarak yansıyor. Bağcılarda hizmet ve eğitim, yılın her mevsimi aralıksız devam ediyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!