Kadın öğretmene dayak suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Kadın öğretmene dayak suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

Tütün İhracatçılar Birliği İlköğretim Okulu’nda okuyan iki kız öğrenci, nedensiz yere kadın öğretmenleri tarafından dövüldüklerini öne sürdü. Öğretmenin “dövmedim” dediği bildirildi.

Haberin Devamı

BUCA Tütün İhracatçılar Birliği İlköğretim Okulu’nda geçen pazartesi günü iki kız öğrenciyi İngilizce Öğretmeni F.B.’nin dövdüğü iddia edildi. 13 yaşındaki E.T., tenefüste arkadaşlarıyla şakalaşırken İngilizce öğretmeninin geldiğini belirterek şunları söyledi: “Arkadaşım saçımı çekmişti, dağıldığı için öğretmenimden toparlamak için izin istedim. Bana gözleriyle onay verdi. Sınıfa döndüğümde ‘şırfıntılar’ diye bağırdı. Kolumdan tutup beni koridora fırlattı, tokatladı. Sınıfın karşısında erkekler tuvaleti vardı. Oraya soktu, dövmeye devam etti. 7-B sınıfının kapısı açıktı, herkes gördü. Rehberlik öğretmeni çağırdı, gidip herşeyi anlattım. Sonra bir arkadaşımı tokatlamış. Okul müdürüne gittik, dilekçe yazabilirsiniz, sorun olmaz dedi. Sonra abim geldi, karakola gittik.”
Nedenini kimse anlamadı
E.T.’nin babası Hasan T. olayı başta basit bir tartışma olarak düşündüğünü belirterek, “Ancak diğer öğrencinin velisi gelince olayın düşündüğüm kadar basit olmadığını anladım. Karakola başvurdum ve öğretmenden şikayetçi oldum” dedi. Dövüldüğünü ileri süren diğer öğrenci 13 yaşındaki Ö.K şu iddialarda bulundu: “Dersteyken arkadaşıma soru sormuştum, öğretmenim bana, ‘neden soruyorsun’ diye çıkıştı. Ardından bize ‘sokak şırfıntıları’, dedi. ‘Öğretmenim arkadaşıma soru soramayacak mıyım’ deyince beni tokatladı, boğazımı sıktı. Zil çalınca rehber öğretmene gittim, gelip rehber öğretmenin yanında da beni tokatladı. Sonra babamla aile sağlığı merkezine doktora gittik, rapor aldık.” Ö.K.’nin babası Hasan K. da öğretmenden şikayetçi olduğunu söyledi.
Öğretmen iddiayı reddetti
Ailelerin adli ve idari şikayette bulunmalarının ardından ingilizce öğretmeni F.B. ile görüştüğünü belirten Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, “dayak olayı yok” dedi, şunları söyledi: “Öğretmen öğrencileri saç saça, baş başa kavga ederken bulmuş. Bana söylediği, ayırmaya çalışmış, ayıramamış. Dövme yok, öğretmen öğrencinin çenesini tutup ‘yüzüme bak’, demiş. 13 yıllık öğretmen, çok üzüldü. İki öğrencinin ikisi de sorunlu. Ailevi sorunları varmış. Soruşturma açtım, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!