Kadın merkezinden akademiye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Kadın merkezinden akademiye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 00:00

Kadınları her alanda bilinçlendirmek ve daha donanımlı hale getirmek amacıyla 14 yıl önce yola çıkan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi, akademi haline geldi.

10 binden fazla kadın üyesi olan merkezde, Hilmi Yavuz’dan, İskender Pala’ya Cemal Safi’den Prof. Dr. Ahmet İnam’a, Prof. Dr. Saim Yeprem’den, Prof. Dr. Beyza Bilgin’e kadar alanında otorite haline gelmiş uzmanlar seminerler verecek.
TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Ayşe Sucu, 1996 yılında kadına hizmet parolasıyla yola çıktıklarını belirterek, Mamak ve İncesu’da halk eğitim merkezi ile ortaklaşa başladıkları serüvende bugün 10 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük kadın kuruluşu haline geldiklerini söyledi.

Yoğun seminerler

Sucu, yeni faaliyet dönemlerinin 20 Ekim Çarşamba günü başlayacağını belirterek, bu yıl da yoğun bir seminer programı hazırladıklarını söyledi.

Bu yıl ilk kez kadınlardan kadınlara adlı bir program başlattıklarını anlatan Sucu, aralarında Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Yakın Ertürk, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ın da bulunduğu alanında başarılı olmuş, rol model kadınları, üyeleriyle bir araya getireceklerini ifade etti.

“Edebiyat Sohbetleri” kapsamında, Hilmi Yavuz, Yavuz Bülent Bakiler, Prof. Dr. İskender Pala, Semih Sergen, Cemal Safi’nin, “Tarih Sohbetleri” kapsamında da Prof. Dr. Ahmet İnam’ın her hafta seminerler vereceğini dile getiren Sucu, ayrıca yeterince gündeme getirilmeyen Fatma Aliye, Fitnat Hanım, Nezihe Muhiddin gibi kadın düşünürlerin hayatının bu alanda çalışma yapılan uzmanlarca ele alınacağını anlattı.

Gençleri de unutmadılar

AYŞE Sucu, bu faaliyet yılında 16-25 yaş arasındaki gençler için de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, “Bu faaliyetlerimizde dikte edici değil, onların isteklerinden yola çıkarak neler yapabiliriz yaklaşımı hakim” dedi. Sine-yorum, bilişi-yorum, kitap-yorum, gezi-yorum, yazı-yorum, dil-yorum başlıkları altında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Sucu, Doğan Cüceloğlu, İlber Ortaylı gibi isimleri gençlerle buluşturmayı planladıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!