Kadın Meclisi'nden Ata'ya minnet

Güncelleme Tarihi:

Kadın Meclisinden Ataya minnet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 16:50

Kadın Meclisi'nden Ata'ya minnet

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83'üncü yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83'üncü yıldönümü için Denizli Valiliği'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde program düzenledi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi ve Denizli Kadın Platformu üyeleri ile çok sayıda kadın törene katıldı. Anıta çelenk bırakıldı.

Sonrasında konuşma yapan Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83'üncü yıldönümü olduğunu belirterek, "İsviçre, Fransa, Almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki kadınların bu hakkı Türkiye'den çok daha sonra elde etti. Biz Türk kadınları Ata'mıza minnettarız ama bu minnetimizi çalışarak göstermemiz gerekir. Biz kadınlar kaymakam olduk, vali olduk, meclis üyelerimiz var, milletvekillerimiz var, bakanımız var. Kadınlarımızın hepsi en iyisini en güzelini yaptılar. Ancak daha iyisini yapmak zorundayız" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!