Kadın kursiyerler okuma yazma öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın kursiyerler okuma yazma öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 16:28

Kadın kursiyerler okuma yazma öğreniyor

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ÜNYE (Ordu), (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde açılan okuma yazma kursuyla, yaşları 28 ile 71 arasında değişen 16 kadın kursiyer, okuma yazma öğrenecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ORMEK Ünye Şubesi’nde 1 ay önce başlayan ve hafta içi her gün 3 saat verilen ‘1. Kademe Okuma Yazma Kursu’na, yaşları 28 ile 71 arasında değişen 16 kadın kursiyer katılıyor. Okuma ve yazma öğrenen kadın kursiyerlerin 14 Nisan’a kadar burada eğitim alacağı belirtildi.

Kursiyerlerden 71 yaşındaki Halise Aydın, bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Köyde mevcut işlerden dolayı okula gidemedim ve okuma yazmayı bu yaşıma kadar ertelemek zorunda kaldım, ancak okuma hevesi hep içimdeydi. 61 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendim, şimdi de okuma yazmayı öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

28 yaşındaki Havva Başaran ise, korkudan eğitim hayatını sürdüremediğini belirterek, “Küçük yaşta okula başlamama rağmen korkum eğitim hayatımı sürdürmeme engel oldu. Kardeşlerimin dünyaya gelmesiyle birlikte anneme yardım etmek için evde kaldım. Evlendiğim zaman da geç kaldığımı düşünmüştüm. Kardeşimin vesile olmasıyla ORMEK’in birinci kademe okuma yazma kursundan haberim oldu. Ailemin bu hususta bana verdiği destek de çok güzel” şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!