Berlin’de tacize karşı kampanya

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de tacize karşı kampanya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 16:01

Berlin’de kadınlara trans bireylere yönelik cinsel saldırılara karşı hazırlanan film, metroda tanıtıldı. ‘Hayır hayırdır’ adı altında başlatılan kampanyayla kadınların ‘Hayır’ demesi halinde, erkeklerin onlardan uzak durmasının sağlanması amaçlıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde 2016’nın yılbaşı gecesi yaşanan toplu cinsel saldırılardan sonra cinsel suçlara yönelik cezalar artırıldı. Geçen yıl çıkarılan yasanın tanıtımı için kampanya başlatan Berlin Eyalet Sağlık Senatörü Dilek Kolat, kampanyanın ikinci ayağını metro istasyonunda başlattı. 'Hayır hayırdır' adı altında başlatılan kampanya çerçevesinde hazırlanan film, Berlin metrolarında 24 saat boyunca gösterilecek. Kampanyayla, kadınlara ve translara yönelik cinsel saldırıların önüne geçmek ve kadınların hayır demesi halinde erkeklerin onlardan uzak durmasının sağlanması amaçlanıyor.

Berlin’de tacize karşı kampanya

TOPLUM BİLİNÇLENMELİ

Haberin Devamı

Kampanya hakkında bilgi veren Dilek Kolat, “Bir kadın, kız veya trans ‘Hayır’ diyorsa erkekler bundan ‘Hayır’ı anlamalı. Kimi erkekler kadın ‘Hayır’ dese bile bunu ‘Evet’ olarak anlıyor. Amacımız toplumu bu konuda duyarlı hale getirmek. Günde 3.5 milyon kişinin yolculuk yaptığı Berlin metrolarında ve istasyonlarında filmi göstereceğiz. Ayrıca hazırlanan bilgi broşürleri, lokanta, kulüp, diskotek ve kafeteryalara dağıtıldı” dedi.

LARA YARDIM EDİYOR

Kampanyaya Berlin Toplu Taşıma Şirketi (BVG) ile birlikte cinsel saldırıya maruz kalanlara yardım eden LARA da destek veriyor. LARA temsilcisi Friederike Strack herhangi bir şekilde cinsel tacize veya saldırıya maruz kalanlara hukuki ve psikolojik yardımı sunduklarını belirterek, “Mağdurlar polise ve bize başvursun. İngilizce, Fransızca, Türkçe ve Lehçe danışma hizmeti sunuyoruz. Bize 030-216 88 88 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz” diye konuştu.
BVG Müdürü Sigrid Evelyn Nikutta da kampanyanın bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirterek “Tüm metro ve istasyonlarda film gösterilecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!