Kadın girişimcilere mikro kredi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilere mikro kredi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 12:22

Kadın girişimcilere mikro kredi

Haberin Devamı



Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - TÜRKİYE İsrafı Önleme Vakfı tarafından uygulanan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Yalvaç İlçesi'nde 12 kadın girişimciye kredileri törenle dağıtıldı.

Kadınların kalkınmaya katkı sağlaması amacıyla 2003 yılında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından uygulanmaya başlayan Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 12 kadına mikro kredileri törenle verildi. Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, eski Milletvekili Aziz Akgül, kredi finansmanını sağlayan işadamı Ahmet Kaya Bağ, kredi almaya hak kazanan girişimci kadınlar ve protokol mensupları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Aziz Akgül, ülke kalkınmasının yerelden başladığını belirterek, projenin Yalvaç'ta 2 yıldır başarıyla uygulandığını kaydetti.

2 YILDA 43 GİRİŞİMCİ

Projeye kredi imkanı sağlayarak destek veren işadamı Ahmet Kaya Bağ ise "Memleketimde güzel şeyler olmasını arzu ediyorum. Bu nedenle projeye destek verdim. Biz al parayı git demiyoruz. Krediyi vermeden önce girişimcilik eğitimi, pazarlama tekniği gibi bir çok konuda insanları eğitip kendi ayakları üzerinde durmasını öğretiyoruz. Bunu yapmazsanız zaten başarılı olmanız düşünülemez. Bizim mikro kredide tek şartımız var o da çok çalışmaktır. Kadınlarımıza ben yapabilirim, ben başarabilirim özgüvenini kazandırmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 64 bin kadınımıza bu özgüveni kazandırdık. Yalvaç'ta şu anda kadar 43 kadın girişimcimiz bu işi başardı" dedi.

'BU BİR SOSYAL YARDIMLAŞMADIR'

Vali Vahdettin Özkan da konuşmasında şunları söyledi:

"İnsan bir iş kuracağı zaman ya bankadan ya başka kuruluşlardan veya bir yakınından borç alarak iş kurabilir. Ancak mikro kredi böyle değildir. Diğerlerinde eğitim süreci yoktur. Parayı alırsınız ama kimse size eğitim vermez, pazarlamada yardımcı olmaz. Mikro kredi sivil bir inisiyatif olması ile de ayrıcalıklıdır. Her yönü ile avantajlı bir uygulamadır. Mikro kredi bir anlamda sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktadır. Tüm emeği geçenleri kutlarken buradan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve muhtarlarımıza bu konuyu yaymalarını rica ediyorum." Konuşmaların ardından 12 kadın girişimciye kredi çekleri teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!