Kadın girişimciden sanat merkezi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciden sanat merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:23

İZMİR'de, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişimcilik desteğinden yararlanarak sanat merkezi ve atölye evini hizmete sokan Ayşegül Sarıoğlu Güler, kadın girişimcilere yeni ufuklar açtı.

Haberin Devamı

Artico Sanat Merkezi ve Atölye Evi'nin açılışına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Selehattin Arslan da katıldı. 18 yıllık iş hayatının ardından girişimci olmaya karar veren Ayşegül Sarıoğlu Güler, "Girişimciliğe eğitim ile sanatın harmanlandığı bir işletme ile başlamak istedim. Hobi olarak zaten sanatla içiçe yaşıyordum. Bu eğitim ve sanat merkezi ile çocukları ve gençleri sanat kollarına yönlendirmeyi hedefliyoruz. Biz çok güzel çocukluk anıları biriktirdik. Mandolini, flütü keyifle çalar, kırlarda resimler yapardık. Şimdi de bu hayalleri çocuklarımız için kuracağız" dedi.
Artico Sanat Merkezi ve Atölye Evi'nde 5 ayrı sanat dalında eğitimler verileceğini sözlerine ekleyen Güler, "Merkezimizde bale, müzik, seramik, resim, tiyatro ve dans eğitimleri vereceğiz. Piyano, keman, gitar ve koro çalışmalarının yanısıra, Latin, tango ve hiphop dans eğitimleri ile merkezimiz renklenecek. Ayrıca yetişkinler için pilates, dans ve resim dersleri verecek, doğum günü partilerine ev sahipliği yapacak ve ücretsiz tanıtım günleri düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Kadın girişimcilerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini kaydeden İESOB Başkanvekili Selehattin Arslan ise, Ayşegül Güler'in örnek bir projeye imza attığını söyledi. İşyeri açmanın zorluklarını hatırlatan Arslan, "İçinde bulunduğumuz zor ekonomik koşullarda yeni işyeri açarak yatırım yapmak, istihdam yaratmak, vergi vermek herkesin kolay kolay göze alamadığı bir şey. Ama Ayşegül Sarıoğlu Güler hem çalışanların dünyasına cesurca giriş yaptı, hem de işletmesini sanat dünyasına yönelik renkli bir vizyon ile süsledi. Demek ki istenince, gönül verince her türlü zorluğun üstesinden gelinebiliyor. Kendisini ve bu işletmeye emek verenleri kutluyorum" dedi.
80 kişinin ön başvuru yaptığı merkez, 30 öğrenci ile eğitimlerine başladı. Açılışta düzenlenen kokteyl, dans öğretmeni Evrim Yazan tarafından kısa bir tango gösterisi ile renklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!