Kadın girişimci çikolatayı sanatla buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimci çikolatayı sanatla buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 09:28

Kadın girişimci çikolatayı sanatla buluşturdu

Haberin Devamı

İZMİR'de, üniversitede grafik tasarım eğitimi alan Feride Hacıraifoğlu, çikolata ile sanatı birleştirerek Choccolart markasını yarattı. Alsancak'ta mağazanın açılış kurdelesini İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ile televizyon programcısı Saba Tümer ve davetliler birlikte kesti.

Mağazada kendi elleriyle yaptığı çikolataları İzmirlilerle buluşturan kadın girişimci Feride Hacıraifoğlu, mutlu olmak isteyenleri mağazasına beklediğini belirti. Küçüklüğünden itibaren mutfağa ilgi duyan Hacıraifoğlu, İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde aldığı profesyonel eğitimin ardından Çırağan Sarayı'nda 3 yıl çalıştıktan sonra memleketi İzmir'e gelip kendi işini kurduğunu söyledi.

İstanbul Çırağan Sarayı'ndaki stajda gösterdiği başarının ardından Amerikalı şefinin kendisine iş teklif ettiğini anlatan Hacıraifoğlu, "Oradaki Amerikalı şefimle çok iyi anlaştık, staj dönemimden sonra bana iş teklif ettiler ve bende Çırağan Sarayı'nda pastane biriminde çikolata bölümünde şeflik yapmaya başladım. Geçtiğimiz sene evlilik sebebi ile İzmir'e dönünce kendi markamı yaratacağım bir yer açmaya karar verdim. Etrafta görmediğim bir işi yapmalıydım ve mutfağımla satış yerimi ayırmamalıydım. Çikolatalarımı taze taze yapıp hemen satmak hedefimdi. İşyerinin tasarım ve altyapı süreci çok uzun sürdü. Çok iyi mimarlarla çalıştım" diye konuştu.

Açtığı işletmenin çikolata hazırlık ve satış yeri olmasının yanı sıra kafe olarak da hizmet verildiğini anlatan Hacıraifoğlu, "Buraya gelen müşterilerimiz çikolatalarımızın tadına bakarken yanında bütün İtalyan kahvelerini de içme imkanı buluyor. Ayrıca günlük olarak taze çıkardığımız tatlılardan da yiyebiliyorlar. Çocuklar benim için çok önemli, onlar için özel seri çikolata yapıyorum. Çocukların her zaman daha taze ve doğal çikolatalar yemelerinden yanayım. O seriye özel hayal dünyalarını geliştirebilecekleri üzeri boyanabilir, içi renkli çikolata kutuları hazırladım. Yaklaşık 32- 33 çeşit çikolata ve 4-5 çeşit tatlı da yapıyorum" dedi.

YILBAŞINA ÖZEL TASARIMLAR

Yılbaşına özel tasarımlarının da olduğunu söyleyen Hacıraifoğlu, Amerikalıların meşhur evleri olan Gingerbread House'lar şeklinde çikolatalar yaptıklarını ve satışa sunduklarını söyledi. Hacıraifoğlu, "Bölgede tamamen doğallık ve sanatı buluşturan tek işletmeyim. Burada olan ürünlerin dışarıda bulunması imkansız. Kişiye özelde çalışıyorum. İnsanların yemeyi hayal ettiği her ürünü onlar için hazırlayabiliyorum. Kız isteme tepsilerine özel tasarımlar yapıp içine tamamen çikolatadan yapılan çiçek koyuyorum. Ben de çok çikolata yiyorum ve formumu çikolataya borçluyum. Çikolata en masum tatlıdır. İçinde diğer tatlılara nazaran daha az şeker bulunduğu için daha sağlıklı" diyerek çikolatanın aşırıya kaçmadığı sürece sağlıklı bir tatlı olduğunu söyledi.

DİYABET HASTALARINA ÖZEL ÇİKOLATA

Diyabet hastalarına özel çikolatalar da yaptığını ifade eden Hacıraifoğlu, "İyi bir Belçika firması ile çalışıyoruz. Onların bu tarz hastalara özel çikolataları var. İsteyenlere diyabet çikolata çalışabiliyorum. Bahar aylarında daha da hafif ferahlatıcı çikolatalar yapacağız. Şu anda en çok ilgiyi 15 çeşit Osmanlı baharatıyla pişen, dışı tarçın kaplı Osmanlı trüf çikolatamız görüyor" diye konuştu.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!