'Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi' açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 19:58

'Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi' açıldı

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, mülteci kadınlar ve bölge kadınlarına özel olarak hizmet verecek olan 'Kadın Gelişim ve Dayanışma Merkezi'nin açılışı yapıldı.
Merkez; Japon hükümetinin mali desteği, Birleşmiş Milletler Kadın Birimiyle birlikte Sığınma ve Dayanışma Derneği, Uluslar arası Çalışma Örgütü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Gaziantep Kadınlara Özal Merkez Geçim İmkânları Desteği' projesi kapsamında hayata geçirildi.
Açılışa; Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Birleşmiş Milletler Kadın Birliği Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktör Vekili ve Türkiye Temsilcisi Alia El Yassir, Uluslar arası Çalışma Örgütü Türkiye Direktörü Numan Özcan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, merkezden fadalanan kadın ve çocuklar katıldı.
Sığınmacılarla alakalı neler yapılabilineceğinin konuşulması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, "Dünyada 65 milyon mülteci var ve şu anda dünya üzerindeki kaynamayı gördükçe mülteci sayısının artacağı konusunda endişelerim var. O zaman daha başka nerelerde bu insanları ağırlayacağız en iyi şekilde nasıl misafir edeceği bunların şimdiden düşünülmesi lazım" dedi.
Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano yaptığı konuşmada;  "Suriyeli mültecilerin ve kadınların odak noktasında bulunduğu bir proje oluşturuldu. Bu merkezden yararlanacak olanlar hem Türk hem de Suriyeli kadınlar olacak" diyerek eğitim konusunda büyük yarar sağlayacağını ifade etti.
Türkiye’deki mültecilerin yarısı çocuk ve kadınlardan oluştuğunu söyleyen Japonya'nın Japonya Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye’deki mültecilerin yarısını çocuk ve kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek, "Büyük bir tehlike altında kalan sığınmacılara Gaziantep başta olmak üzere Türkiye son derece cömert bir şekilde kabul etmeye hala devam ediyor. Japonya hükümeti Suriye krizinin başlamasının ardından Suriyelilere yardım etmeye katkı sağlamıştır. Yapılan bu projelere katkı sağlamaya devam edecektir. Bu kurum tüm sığınmacılara en iyi şekilde fayda sağlayarak onlara umut olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!