Kadın Emeği Merkezi'nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadın Emeği Merkezinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 10:27

Kadın Emeği Merkezi'nin temeli atıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Zeytinköy'de 600 kişiyle sınırlı 'yılbaşı çelengi' üretimini daha ileri boyuta taşıyacağı 'Kadın Emeği Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı.
Kadınların evlerinde imece usulüyle yaptıkları yılbaşı çelenkleriyle kendi ekonomisini yaratan Yeşildere Mahallesi, bilinen adıyla Zeytinköy'de, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçecek 'Kadın Emeği Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan da (BAKA) hibe desteği almaya hak kazanan proje, tasarım aşamasından başlayarak inşasına kadar Muratpaşa Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla hayata geçiriliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nce projelendirilen çalışma kapsamında inşa edilecek merkezin mimari projelerini ise Etüt Proje Müdürlüğü ekipleri hazırladı. Merkezin inşaatı ise Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor.
İnşaatın bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Tek katta 135 metrekare büyüklüğe sahip olacak merkezin içinde atölyeler ve depolar yer alacak. Kadın Emeği Eğitim Merkezi'nin hayata geçmesiyle birlikte Doğuyaka, Gebizli ve Yeşildere mahalleri başta olmak üzere Zeytinköy olarak bilinen bölgede hem yılbaşı çelengi üretiminin yaygınlaştırılması hem de kadın emeğini geliştirilmesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!