Kadın çiftçiler Finike'de yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler Finikede yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 17:54

Kadın çiftçiler Finike'de yarıştı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Finike etabı yapıldı. 120 puan alan Asiye Akkaya birinci oldu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Finike etabı Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. 8 kadın çiftçinin katıldığı yarışmayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Ak Parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, MHP İlçe Başkanı Hakan Türksoy Akpınar, Finike İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Şube Müdürü Özgür Durmaz, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ve vatandaşlar izledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, "Tarımsal üretimin yüzde 50'si kadınlarımız tarafından gerçekleştirilmekte. Nüfusun yüzde 45'i kırsal alanda yaşıyor ve bu oranın yüzde 50'si de kadınlardan oluşmakta. Ayrıca kadınlarımızın kendilerini gösterebilecekleri her alanda imkanlar sağlanması için bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, yarışma sorularının bulunduğu zarfı kura ile belirledi. Yarışmacılara toplam 15 soru soruldu ve her soru için 30 saniye süre verildi. Yarışmanın sonunda Asiye Akkaya birinci, Duriye Şimşek ikinci, Derya Sarıkaya ise üçüncü oldu. Birinciye 2 bin, ikinciye 1200 ve üçüncüye 800 TL para ödülü verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!