Kadın avukatlardan, 8 Mart açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kadın avukatlardan, 8 Mart açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 17:04

Kadın avukatlardan, 8 Mart açıklaması

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA) - ŞANLIURFA Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Gizem Dilara İnal, "2017 yılında Şanlıurfa ve ilçelerinde 171 kadın fiziksel şiddete, 8 kadın cinsel şiddete, 20 kadın ekonomik şiddete ve 145 kadın psikolojik şiddete erkekler tarafından maruz kaldı" dedi.
Şanlıurfa Barosu üyesi kadın avukatlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla adliye binasında basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Gizem Dilara İnal, kadın cinayetleri ve bunun sonucunda yaşanan aile dramlarının toplumun kanayan yarası olduğuna dikkat çekerek Türkiye ve Şanlıurfa'da kadına şiddet bilançosunu açıkladı.
Türkiye'de her yıl sayısız kadının cinayette kurban gittiğini ifade eden İnal, "Ülkemizde her yıl sayısız kadın cinayetlere kurban gitmekte iken, 2017 yılı verilerine göre; 357 kadın erkekler tarafından katledildi, 17 kadın kuşkulu bir şekilde öldürülmüş olarak bulundu, 51 kadın yaşadığı şiddet nedeniyle intihar etti. Böylece 2017 yılında tespit edilebildiği kadarı ile 425 kadın katledildi, 589 kadın da tecavüze maruz kaldı. 2017'de Şanlıurfa ili verilerine göre ise; 171 kadın fiziksel şiddete, 8 kadın cinsel şiddete, 20 kadın ekonomik şiddete ve 145 kadın psikolojik şiddete erkekler tarafından maruz kaldı" dedi.
Kadına şiddete karşı mücadelede birlik çağrısı yapan İnal, "Kadını dışlayan, onu birlikte düşünme, birlikte üretme, birlikte eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışlara karşı birlikte mücadele etmek kaçınılmazdır. Her zaman emekten, insandan, özgürlük ve bağımsızlıktan, eşitlik ve hakkaniyetten, hukuktan ve adaletten yana olan biz Şanlıurfa Barosu Kadınları, tüm emekçi hemcinslerimizin 8 Mart Dünya  Kadınlar Gününü kutluyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!