Kadın avukatlar resimlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Kadın avukatlar resimlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 19:38

Kadın avukatlar resimlerini sergiledi

Haberin Devamı

MANİSA'da, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında, kadın avukatlar resim yapıp, sergi açtı. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, sanatın her meslek grubu için önemli olduğunu belirtip, avukatların resim yaparak iş stresinden de kurtulduğunu söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Manisa Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu avukatları Asiye Akyar, Nuray Ok, Özlem Aytekin, Tülin Çevik Turbil ve ressam Reyhan Elbirliler tarafından resim sergisi açıldı. Serginin açılışına Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, HAKDEM Manisa Şube Başkanı Reyhan Elbirliler, Manisa Arabulucular Derneği Başkanı Jülide Kıyak Anık, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve baroya kayıtlı avukatlar katıldı. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, meslektaşlarının geçen sene mart ayından beri bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve meslekten arta kalan zamanlarında Reyhan Elbirliler'in öncülüğünde bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Toplumda birçok değer var. Bu değerlerin arasında en büyük değer de sanatçılar. Bir toplum sanatçıya, sanat değer vermiyorsa o toplumun yükselmesi, ayakta kalması mümkün değil. Bu anlamda da sevgili meslektaşlarım gerçekten o yoğun süreç içerisinde bu çalışmayı gerçekleştirdiler" dedi.

Sanatın önemine vurgu yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de sanatın rahatça yapılabileceği ortamlar sunulmasının önemine dikkat çekti. Avukatların resim yapmasına yardımcı olan Reyhan Erbirliler de, resimlerde özgürlüğü ifade eden kuşları öne çıkardıklarını söyledi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!