KADEM kahvaltıda bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

KADEM kahvaltıda bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 12:12

KADEM kahvaltıda bir araya geldi

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA) - KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Niğde Temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinleri kapsamında kahvaltıda bir araya geldi.
Niğde protokolünün eşlerinin de  yer aldığı etkinlikte konuşan  KADEM Niğde Temsilcisi Gülçin Güç Yaşar, donanımlı lider girişimci kadınlar, içinde bulundukları toplumu ve tüm dünyayı dönüştürülüp güçlendireceğini söyledi. Yaşar: “Bizler sürdürülebilir hedeflerle kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bizim daha yapacak çok işimiz var, medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğinin arttırmak hedefindeyiz” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşları ce iş dünyasının destekleriyle özellikle son yıllarda kadının rolünün önemi büyük oranda arttığını belirten Yaşar: “Yasal olarak kadınlarımızın mağduriyetini  giderici çok önemli adımlar atılmış ve kadın problemlerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır. Gelinen noktayı biz KADEM olarak yeterli görmüyoruz. Mücadelemize devam ederek, kadınlarımızın  hayatını kolaylaştıracak  her türlü adımların atılmasını destekleyeceğiz" dedi.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in  eşi Çiğdem Şimşek ise, kadına yönelik şiddetin sıkça konuşulduğu şu günlerde 8 Mart’ın daha fazla önem kazandığını söyledi.
Şimşek: “Bizler Kadınlar olarak; toplumsal, ekonomik, siyasal konumlarımızı geliştirmek, ayrımcılığı ve önyargıları yok etmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar tüm kesimlerin ön saflarında aktif olarak yer almalıyız. Millet ve Devlet yapımızın odağında yer alan,tüm zor şartlarda fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanın da çalışmalarıyla elde ettiği başarıları gerek görsel ve yazılı medyada gerekse yakın çevremizde birebir takip etmekte ve gururlanmaktayız. Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımızın, çeşitli olumsuzluklarla baş başa kalması bizleri derinden üzmektedir. Özellikle de kadına yönelik şiddetin sıkça konuşulduğu şu günlerde 8 Mart bizler için daha da fazla önem kazanmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!