Kaçak yapıya özel ekip

Güncelleme Tarihi:

Kaçak yapıya özel ekip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 11:02

Karşıyaka Belediyesi, risk içeren binaların yıkımına hız verirken, kaçak yapıların denetimi ve belirlenmesi için özel ekip kurdu.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi; kaçak olarak inşa edilen yapılar ile can güvenliğini tehdit eden metruk haldeki binalara yönelik çalışmalarına hız verdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, bir yıl içerisinde 500’e yakın kaçak ve risk oluşturan yapıyı güvenli bir biçimde yıktı ve ruhsata uygun hale getirdi. Yapılardaki kaçakların önüne geçilmesi ve kentin sağlıklı gelişimi konusunda bilgilendirme çalışmalarına da hız verildi.

Son olarak; Anadolu Caddesi üzerinde, geçmişte depo olarak kullanılan ve daha sonra oto yıkamaya dönüştürülen kaçak bina, vatandaşların şikayeti üzerine yıkıldı. Karşıyakalılar, belediyenin hassasiyetinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kent estetiğinin ve kent içi disiplinin önemli bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalar yaparak, kaçak yapıların önüne geçmek ve sağlıklı yapılar oluşturmak hedefindeyiz. Kaçak olarak inşa edilen ya da ruhsata aykırılıklar tespit edilen yapıları yasal hale getirmek konusunda kararlı çalışmalarımız sürecek" dedi.

BAKMADAN GEÇME!