Kaçak cebe eski telefon kılıfı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak cebe eski telefon kılıfı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

Hurdaya çıkan cep telefonlarını vatandaşlardan düşük fiyata satın alan bazı kişilerin, bu telefonların IMEI numaralarını yurt dışından kaçak yollarla ucuza getirdikleri telefonlara kopyalayarak, yüksek fiyattan sattıkları belirtildi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Abdullah Raşit Gülhan, kadar Türkiye’ye giriş yapmış ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) kayıtlı 103 milyon adet cep telefonunun bulunduğunu söyledi.

Son teknoloji telefonlar

Buna karşın, cep telefonu abonesi sayısının 65 milyon civarında olduğunu belirten Gülhan, “38 milyon adet kayıtlı cep telefonu ise arızalandığı ya da eskidiği için kullanılmıyor” dedi. Gülhan, eski ve kullanılmayan telefonları ya da bu telefonların IMEI numaralarını vatandaşlardan düşük fiyatlardan satın alan bazı kişilerin, bunları yurt dışından ucuza getirdikleri son teknoloji kaçak cep telefonlarına kopyalayıp, sattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu kişiler böylece, eski telefonun IMEI numarası beyaz listede olduğu için gümrük kaçağı telefonun kapanma ihtimalini de ortadan kaldırmış oluyorlar. Son dönemde IMEI numaraları değiştirilerek kullanıma sokulan bu tür telefonlardan, önemli miktarda satılıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!