Jüri başkanlığından istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Jüri başkanlığından istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 15:46

Yönetmen Roman Polanski, hakkındaki çocuk istismarından kesinleşmiş ceza yeniden gündeme getirilince Fransa’nın Oscar’ı olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri jüri başkanlığından istifa etti.

Haberin Devamı

ROMAN Polanski’nin avukatı Herve Temime, müvekkilinin kendisine jüri başkanlığı görevi verilmesinden sonra başlayan tartışmalardan dolayı çok üzgün olduğunu ve başkanlık görevinden çekilmeye karar verdiğini belirtti.
Organizasyon Komitesi tarafından 18 Ocak’ta yapılan açıklamada, daha önce pek çok uluslararası ödül alan Polonya asıllı Paris doğumlu 83 yaşındaki Polanski’nin Cesar Sinema Ödülleri Jürisi’nin başkanı olarak belirlendiği açıklanmıştı.
Kariyerinin yanı sıra hakkındaki çocuk istismarı iddialarıyla gündeme gelen ve bu nedenle ABD’de hapis cezasına çarptırılan Polanski’nin bu göreve getirilmesi Fransa’da yoğun tartışmalara yol açmış ve özellikle kadın derneklerinin organizasyonu ile protesto amaçlı 61 bin imza toplanmıştı. Polanski, hakkındaki çocuk istismarı iddiaları üzerine Fransız vatandaşlığına geçmiş ve Fransa, ünlü yönetmeni ABD’ye iade etmeyi reddetmişti. Bu yıl 24 Şubat’ta 42’ncisi düzenlenecek Cesar Sinema Ödülleri’nin yeni jüri başkanının yakında açıklanması bekleniyor.

34 YIL SONRA ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Roman Polanski, 1977 yılında 13 yaşında olan Samantha Geimer’e tecavüzle suçlanmıştı. Bu suçtan dolayı ABD’de hakıknda açılan davada mahkum olmuş ve ev hapsi cezası almıştı. Polanski, Geimer’den tam 34 yıl sonra özür dilemişti.
Samantha Geimer de ‘Ben, Samantha, 13 yaşındayım, Roman Polanski tarafından tecavüze uğradım’ (Moi, Samantha, 13 ans, violée par Roman Polanski) adıyla 2013 yılında bir kitap yazıp, başına gelen o feci olayı anlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!