Judoda Avrupa Kupası Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Judoda Avrupa Kupası Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 13:41

Judoda Avrupa Kupası Antalya'da

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Judo Federasyonu tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın Antalya'da başlıyor.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, kupa mücadelesinin yapılacağı WOW Kremlin Palace Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Federasyon Asbaşkanı Murat Şahin, uluslararası hakem Metin Özkan ile Judo İl Temsilcisi Tevfik Yılmaz da yer aldı. 18 ülkeden, 132'si Türkiye'den olmak üzere 365 sporcunun yarışacağı Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'na, Türk Milli Takımı Trabzon ve Samsun'da yaptığı kamplarla hazırlandı.

Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, Antalya'nın iki ay içerisinde iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi. Başkan Huysuz, “Yarın başlayacak kupa maçlarından çok şey beklemiyoruz. Sporcularımızın kendilerini geliştirmeleri ve son durumlarını görmeleri açısından önem taşıyor. Buraya gelecek olan Brezilya, Arjantin, Azerbaycan, Kazakistan, Fransa, İtalya ve Gürcistan sporcuları ile ortak kamp yapacağız. Gençler kategorisinde 2024 ve 2028 Olimpiyat Oyunları için büyük yol kat etmek arzusundayız. Olimpiyatlarda yarışacak kadro buradan çıkacak. Asıl önemli organizasyon 7-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ve büyükler kategorisinde düzenlenecek Grand Prix müsabakaları" diye konuştu.

Nisan ayındaki Grand Prix müsabakalarının dünyada 8 ayağının yapıldığını ifade eden Sezer Huysuz, "Grand Prix'te yarışacak kadromuz çok daha önemli. Sporcularımız şu an Japonya'da kampta bu yarışa hazırlanıyor. Burada alacağımız puan 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde dünya sıralamasındaki yerimizi belirleyecek. Nisandaki müsabakalara 70 ülkeden 500'ün üzerinde sporcu bekliyoruz. İnşallah burada başarılı olarak dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek istiyoruz" dedi.

Başkan Huysuz, judo sporunda 21 bin 300 faal lisanslı sporcuları bulunduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!