Jeotermal kışın ısıtıyor, yazın serinletiyor

Güncelleme Tarihi:

Jeotermal kışın ısıtıyor, yazın serinletiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 11:56

Jeotermal kışın ısıtıyor, yazın serinletiyor

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde jeotermal enerji, kışın konutlarda ısınmak amaçlı kullanılırken yazın ise Aqua Park'a gelen vatandaşları serinletiyor.

AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, kış aylarında 14 bin civarında konut ve işyeri ısıtmasında kullandıkları jeotermal enerjiyi yaz aylarında Eynal Kaplıcaları'nda bulunan Aqua Park'a vererek vatandaşları çöl sıcaklarında serinlettiklerini ifade etti. Belediyenin işlettiği Aqua Park'ta her türlü su sporlarının yapılabildiğini anlatan Başkan Özkan, "Jeotermal enerjiyi kışın konut ve işyeri ısıtmasının yanında seraların ısıtılması ve kaplıcadaki tesislerimizde kullanıyoruz. Yaz aylarında ise konut ve işyerlerine vermeye devam ettiğimiz jeotermal enerjinin dönüşünden elde ettiğimiz 22 derecelik termal suyu da Aqua Park'a veriyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek jeotermalli Aqua Park'ı yaz aylarında denize gidemeyen vatandaşlarımız için alternatif oluşturuyor. Havuzumuzdan günde ortalama 500 vatandaşımız yararlanıyor. Kaydıraklardan kayıp her türlü su sporlarını yapabiliyorlar. Jeotermal enerjimizi çift yönlü kullanıyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın birinci günü hizmete açtıkları Aqua Park'ın eylül ayının ortalarına kadar açık tutulacağını belirten Başkan Özkan, "Bu yıl hedefimiz 20 bin civarında vatandaşımızı tesisimizden yararlandırmak. Havuzumuz haftanın pazartesi, salı ve cumartesi günleri kadınlara, diğer günler ise erkeklere hizmet veriyor. 0-6 yaş grubundan ücret almıyoruz. 7-14 yaş grubundan 8 TL, 14 yaş üzerindekilerden 13 TL ücret alıyoruz. Denize gidemeyen ve yazın kavurucu sıcaklarında serinlemek isteyen vatandaşlarımızı 10.00 -18.00 saatleri arasında tesisimize bekliyoruz" dedi.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!