GeriSeyahat Japonya'dan turistlere: Türkiye'de risk yok
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Japonya'dan turistlere: Türkiye'de risk yok

Japonya'dan turistlere: Türkiye'de risk yok

Japonya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye`yi 2. derece riskli ülkeler arasından çıkardı.

Bakanlık, ABD`nin Afganistan harekatının başlamasının ardından Türkiye`yi 19 ülkeyle birlikte 2. derece riskli ülkeler arasına almış ve vatandaşlarına, "Turistik seyahatlerinizi erteleyin" çağrısında bulunmuştu.

Bakanlık, bugün aldığı kararla, Türkiye`ye yönelik ``Birinci derece riskli ülke`` değerlendirmesi yaparak, vatandaşlarına, ``seyahatlerinizde ihtiyatlı olun`` tavsiyesinde bulundu.

Bakanlığın bugün yayımladığı Seyahat Tavsiye Bülteni`nde, Türkiye`yi ``İkinci derece riskli ülkeler`` arasından çıkararak, 11 Eylül saldırılarından sonra aldığı kararda olduğu gibi, ``Birinci derece riskli ülkeler`` arasında gösterdi.

Bu kararla, Türkiye`ye yönelik, ``Turistik seyahatlerinizi erteleyin`` uyarısı kaldırılarak, ``Seyahatlerinizde ihtiyatlı olun`` çağrısı yapıldı. Dışişleri Bakanlığı`nın bu kararı, Japonya`dan Türkiye`ye yapılacak turistik seyahatlerin önündeki resmi engelin kalkması anlamına geliyor. Seyahat acentaları bundan böyle Türkiye`ye yönelik paket tur düzenleyebilecek.

Yetkililer, bunun Japonya`dan Türkiye`ye gelen turist sayısındaki düşüşü önleyebileceğini açıkladı.
   
JAPON TURİSTLER ÖNEMLİ DÖVİZ KAYNAĞI
   
Seyahat ettikleri ülkelerde en fazla döviz bırakan turistler arasında yer alan Japonlar, deniz, kum ve güneş turizminden çok daha fazlasını, tarih ve kültür ağırlıklı programları tercih ediyor.

Bu açıdan bakıldığında, Türkiye`de aradıklarından çok daha fazlasını bulan Japonlar, özellikle İstanbul, Kapadokya, Efes ve Pamukkale gibi bölgeleri ziyaret ediyor.

Japon turistlerin bir özelliği de, beğendikleri yerleri birden fazla kez ziyaret etmeleri. Türkiye`ye giden turistler de ``repeater``adı verilen bu grupta yer alıyor. 

Bu yılın ilk sekiz ayında, yani 11 Eylül saldırılarından önceki dönemde, Türkiye`ye giden Japon turist sayısı 75 bini geçerek, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 41.5 oranında artış gösterdi.

Bu gelişmeler yaşanmasıydı, 2001 yılında Türkiye`yi 100 binden fazla Japon turistin ziyaret etmesi bekleniyordu.   

False