Jandarmadan uyuşturucu ve kaçak kazı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan uyuşturucu ve kaçak kazı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 15:48

Jandarmadan uyuşturucu ve kaçak kazı operasyonu

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Gölhisar ve Karamanlı ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti ve kaçak kazı yapan şüphelileri yakaladı. Durdurulan bir araçta ise 3 ayrı hırsızlık olayından aranan şüpheli yakalandıktan sonra tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Gölhisar İlçesi'ne bağlı Kargalı Köyü Gölyeri mevkiinde M.Y., İ.Y. ve C.E.'nin yetiştirdiği kenevir bitkilerini nakledecekleri bilgisi üzerine çalışma başlattı. Takibe alınan 3 şüphelinin bulunduğu araç Yamadı Köyü kavşağında jandarma tarafından durduruldu. Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada 130 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Şüphelilerin kenevir bitkilerini yetiştirdikleri bölgede yapılan aramada ise 9 kök, Gölyeri mevkiinde arazideki sazlıklar içinde de 405 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Başka bir olayda Gölhisar'a bağlı Çamköy'de yapılan uygulama sırasında şüphe üzerine içerisinde 2 kişinin bulunduğu araç durduruldu. Şüphelilerin yapılan GBT sorgusunda A.A.'nın kamu kurum ve kuruluşlarından hırsızlık, evden hırsızlık ve iş yerinden hırsızlık suçlarından arandığı ve toplam 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan A.A., işlemlerinin ardından tutuklandı.

Karamanlı İlçesi'ne bağlı Mürseller Köyü Kızılyer mevkiinde 2 kişinin izinsiz kazı yaptığı duyumunu alan jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda kaçak kazı yaptığı belirlenen A.T. ve K.Ü. suçüstü yakalanırken, şüphelilerle birlikte 3 kürek, 3 kazma, balyoz, 2 levye ve 30 metre ip ele geçirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!