Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 13:55

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığına yönelik Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinde yapılan operasyonlarda 2 kişi gözaltına alındı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik yaptıkları soruşturmalar kapsamında, Akdağmadeni ilçesi Belekcehan köyünde bir kişi takibe alındı. Yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan E. S. isimli şahsın üst aramasında, çeşitli hayvan figürlü 7 adet pişmiş topraktan tarihi eser ele geçirildi. Hayvan figürlü eserler Yozgat Müze Müdürlüğüne teslim edilirken E.S. isimli şahıs adliyeye sevk edildi.
Sorgun ilçesine bağlı Karalık Köyü’nde ise N.A. isimli şahsın elinde bulunan tarihi eserleri satmak istediği bilgisine ulaşan jandarma Karalık köyünde bir eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile 34 parça tarihi eser olarak değerlendirilen küçük heykel ve çeşitli tarihi parçalar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak N.A. isimli şüpheli jandarmada yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!