Jandarmadan kaçakçılık operasyonları

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan kaçakçılık operasyonları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 16:13

Jandarmadan kaçakçılık operasyonları

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da jandarmanın farklı operasyonlarında, çok sayıda kaçak içkiyle, Roma dönemine ait Apollon, Kybele ve Kithara betimlemeli adak siteli ele geçirildi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Denizli'den getirecekleri kaçak içkileri Gölhisar ilçesi Yusufça beldesinde satacakları duyumu alınan şüphelileri takibe aldı. Yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında N.Ş.'nin kullandığı araç durdurularak arama yapıldı. Aramada 24 adet 100 cl'lik kaçak rakı, 32 adet 100 cl'lik kaçak viski ve 4 adet 100 cl'lik votka olmak üzere toplam 60 adet 100 cl'lik kaçak içki ele geçirildi.

Bir başka operasyonda jandarma ekipleri Gölhisar'a bağlı İbecik beldesinde oturan S.Y.'nin ev ve eklentilerinde de arama yaptı. Aramada toplam 1645 litre şarap ele geçirildi.

Her iki olayda ele geçirilen kaçak içkilere Gölhisar cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla el konulurken, şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Jandarma ekipleri Ağlasun ilçesinde H.A.'nın elinde bulundurduğu tarihi eseri satmak için müşteri aradığı duyumu üzerine harekete geçti. H.A.'nın ev ve işyerinde arama yapan jandarma MS 2'nci yüzyıla tarihlenen ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mermerden yapılma Apollon, Kybele ve Kithara betimlemeli adak siteli ele geçirdi. Burdur cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla tarihi eser Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere el konulurken, H.A. hakkında ise adli işlem başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!