'Jandarma daha çok para veriyor'

Güncelleme Tarihi:

Jandarma daha çok para veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 22:50

AGOS Gazetesi Yayın Yönetmeni ve yazarı Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davaya dün devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, cinayet sırasında Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan Faruk Sarı dinlendi. Sarı, özetle şu iddialarda bulundu: “Erhan Tuncel hakkında teknik takip kararı çıkarıldı. Jandarma görevlileri ile 40-50 defa görüştüğünü belirledik. Cinayet jandarma bölgesi Pelitli’de planlandı. Daha sonra emniyetçilere jandarmanın polisten daha çok para verdiğini söylemiş. Tuncel 9 ay bilgi getirmeyince, prosedür gereği emniyetle ilişkisi kesildi.”

‘HAYAL VAZGEÇMİŞTİ’
“Teknik takiplerle ilgili ses kayıtları İstanbul’a gönderildi. Cinayetin ortaya çıkarılması adına Trabzon’daki kamu görevlileri önemli çalışmalar yaptı. Dink’in öldürüleceği yönünde hazırlanan 9 numaralı raporu görmedim. Cinayetten önce elemanlarımız, Yasin Hayal’in cezaevinden çıktıktan sonra normal bir hayat kurmaya çalıştığını, simit sattığını ve inşaatlarda çalıştığını bildirdi. İstihbarat elemanları Hayal’in Dink’e yönelik eylem yapmayacağı yönünde bilgi geldi. Bu nedenle bu bilgi F4 raporuna yazılmadı. Yazılacak bir bilgi değildir. Bu nedenle Reşat Altay’a arz etme gereği
duyulmadı.” 

BAKMADAN GEÇME!