GeriSeyahat Jaeger Le Coultre saat 920 bin lira
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Jaeger Le Coultre saat 920 bin lira

Jaeger Le Coultre saat 920 bin lira

1833’te Joux Vadisi’nde kurulan 178 yıllık saat efsanesi Jaeger-Le Coultre, Damas Mücevherat işbirliğiyle iki yıl önce kapattıkları butiği bu kez İstanbul Nişantaşı Altın Sokak’ta butik açtı. Mücevher saatleriyle bilinen butiğin en pahalı ürünü 584 bin dolar değerindeki Reverso Triptyique

Ürünlerinin doğal ve lüks cihazlar kullanılarak parlak ve ışıklı bir ortamda sergilenmesiyle tanınan Jaeger-Le Coultre, aynı zamanda sınırlı sayıda ürettiği saatleriyle biliniyor. İstanbul’da butik açması nedeniyle şirketin Uluslararası Direktörü Ncolas Baretzki Türkiye’ye geldi.
Baretzki, Türk lüks tüketicisini yakından tanıdıklarından söylüyor: “İki yıl önce kapattığımız butiği bu yıl yeniden açtık. Bizi özellikle saat koleksiyonerleri tercih ediyor. Jaeger-Le Coultre, tek bir çatı altında topladığı benzeri olmayan beceri ve el sanatları ustalığıyla yenilikçi, şık tasarımlı ve ince saatler üretiyor.”
Baretzki, dünyanın en küçük mekanik aletinin icadından efsanevi dönerli Reverso saate kadar Jaeger-Le Coultre’ın zamanı ölçme tutkusuyla hareket ettiğini anlatıyor: “Reverso, Atmos saatler ve değerli mücevherat yaratımlarının yanı sıra Master Control, Master Compressor, Grande Tradition ve Hybris Mechanica gibi saat koleksiyonlarını barındıran değişik türlerde, sınırlı sayılarda saatler üretiyoruz.”
Saatlerin, 300’ü usta, toplam 1200 kişinin çalıştığı İsviçre’deki fabrikada üretildiğini anlatan firmanın Türkiye ortaklarından Gökçe Atuk da, “Patentli 1200 mekanizmamız var. Fiyatlar 3 bin 500-1 milyon dolar arasında. Fiyatlarının bu kadar pahalı olmasının nedenini üzerindeki değerli taşlar değil içindeki mekanizma. Butikte 200-300 bin dolarlık saatler de var. Bu saatlerin Türkiye’de alıcısı çok” diyor.
Jaeger-Le Coultre’un en pahalı iki modeli ise 436 bin dolarlık Reverso Gyrotourbillon ile 584 bin dolarlık (920 bin lira) Reverso Triptyique. Tryptique modeli döner gövdede resmi saati, yıldız zamanını ve günlük zamanı bir araya getiriyor.

Tıraş sanatı

Tatilde olabilirsiniz ama bu, iyi bir tıraş olamayacağınız anlamına gelmiyor. Özellikle de eğer The Art Of Shaving’in seyahat kitine sahipseniz. Tıraşı gündelik bir gereklilikten, sanata çeviren ürünleriyle dikkat çeken The Art of Shaving’in kompakt, su-geçirmez seyahat kitinde markanın imza ürünü traş öncesi yağı, tıraş kremi, traş sonrası losyonu, Fusion jilet ve eski tip tıraş fırçası bulunuyor. Tüm ürünler, deri çanta içinde ve son derece şık dizayn edilerek satılıyor. 150 dolarlık seyahat kitinin dört farklı renk seçeneği bulunuyor.

Tazmanya’da bir vaha

Muhteşem doğası ve gizemli ıssızlığıyla Tazmanya Adası, bugüne kadar daha çok, küçük kulübelerde macera arayanların tatil istasyonlarından biriydi. Ancak bu durum, adanın Freycinet yarımadasının doğu kıyısında bu ay açılan Saffire Freycinet ile değişiyor... 20 suitlik süper lüks otel, deniz kenarında özel plajına doğru inen eğim üzerinde yer alıyor. Misafirler, binaya ahşap çatıyla kaplı en üst kattan giriyor. İkinci katta şık bir lounge ve restoran yer alıyor. Giriş katındaysa bir sanat galerisi ve süitlere giden yol yer alıyor. Coles Körfezi’ndeki ıssızlığı bozmamak için kullanılan minimalist aydınlatma sistemi, otele romantik bir hava da katıyor. Süitler, otel havası soğukluğundan uzak; yerden tavana kadar uzanan camlar, üstü açılan çatı sistemi, her şey için elektronik kontrol imkanı, devasa banyo ve size özel bir avlu bulunuyor. Sizi manzaradan koparmamak için mümkün olduğunca az eşya kullanılmış. Odanızdan çıkmayı başarıp dışarıda vakit geçirmek isterseniz de yapacak çok şey var... Tekneyle günübirlik Schouten Adası’na gidip tarihi kaya oluşumlarını görebilir, yerel istiridye çiftliğinde şampanya eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Spa hizmetleri de fazlasıyla tatmin edici. Hazards dağlarından gelen granitlerle yapılan sıcak taş masajı özellikle öneriliyor. Otelin tek sıkıntısı ulaşım... Bir gün sürecek uçak yolculuğuyla Hobart’a gittikten sonra Freycinet’e geçmek için iki buçuk saatlik araba yolculuğu yapmanız gerekiyor. Otelin gecelik fiyatı bin 500 dolardan başlıyor.

Profesyonel ve pahalı

Mutfakta ne kadar iddalısınız? Eğer amatör yemek kitaplarından sıkıldıysanız geçen ay piyasaya çıkan The Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking (Modern Mutfak: Yemeğin Sanatı ve Bilimi) tam size göre... Multimilyoner Nathan Myhrvold ve dünyanın en iyi aşçıları Chris Young ve Maxime Bilet’in hazırladığı bu altı ciltlik eser bir yemek kitabından ziyade moleküler gastronomiyi inceleyen bir ansiklopedi niteliğinde. 2 bin 400 sayfadan oluşan kitapta yemek bilimi ve teknoljisi binlerce fotoğrafla belgelenmiş. Yiyeceklerin tarihi, temelleri, teknikler, ekipman, hayvanlar ve bitkilerin ele alındığı bölümlerle birlikte binin üzerinde orijinal tarif de yer alıyor. Kitap sınırlı sayıda basıldığından yalnızca internetten sipariş verebiliyorsunuz; www.modernistcuisine.com. Fiyatı 625 dolar.

Kralların yatağı

Hayallerinizin evini aldınız. Peki içini nasıl dekore edeceksiniz? Herhangi bir yatak odası istemeyenler için tasarımcı Stuart Hughes dünyanın en lüks yatağını yarattı: Baldacchino Supreme. 107 kilo ağırlığında 24 karatlık altından el işçiliğiyle yapılan bu muhteşem yatağı altın, dekoratif yapraklar süslüyor. Gövdesi kestane ağacından yapılmış. Üç ay süren yapımında aynı zamanda dünyanın en iyi İtalyan ipeği ve yanmaz pamuk kullanılmış. Yatağın başına isteğe göre ek pırlantalar ya da değerli taşlar koydurtabiliyorsunuz. Yalnızca iki tane üretilen yatağna sahip olmak için hem hızlı davranmalı hem de 6.3 milyon doları gözden çıkarmalısınız.
False