İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesi

Güncelleme Tarihi:

İztuzu Plajının özel bir şirkete verilmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 16:32

- CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Tanal: - "İztuzu'na müdahale etmek Muğla'nın turizmine, ekonomisine ve insanların sağlıklı çevrede yaşama hakkına müdahale etmek demektir"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı'nın işletme hakkının Ortaca Belediyesinden alınarak özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren vatandaşlar plaj girişine kurdukları çadırda eylemlerini sürdürüyor.

Plaj girişine kurulan çadırı, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ziyaret etti.

Tanal, yaptığı açıklamada, çevrede yaşama hakkını korumanın hem devletin hem de her vatandaşın ödev ve görevi olduğunu söyledi.

Vatandaşın sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkını Anayasanın 5. ve 56. maddesi uyarınca üstlenen devletin yerine getirmediğini iddia eden Tanal, şunları kaydetti:

"Bunu şiddetle ayıplıyor ve kınıyorum. Burada asıl devletin yapması gereken çevrenin korunması ve geliştirmesini sizler yapıyorsunuz. Aslında bu devletin görevidir.

Haberin Devamı

Bizler Avrupa Birliği'ne (AB) girmek isteyen bir ülke olarak AB yönergeleri uyarınca doğal yaşama ayrılmış ve özel koruma alanına alınmış olan yerlerin kötüleşmemesi açısından o yönergeyi kabul etmiş durumdayız. Maalesef şu anda Avrupa Birliği'nin yönergelerine de aykırı bir durum söz konusu."

Bu eyleme katılan ve destek veren herkese siyasi parti ayrımı gözetmeksizin teşekkür eden Tanal, "Bizim çevreden başka gidecek yerimiz yok. İztuzu'na müdahale etmek Muğla'nın turizmine, ekonomisine ve insanların sağlıklı çevrede yaşama hakkına müdahale etmek demektir. Burada bu müdahale insan haklarına müdahale anlamına gelir. Bu ihlalin karşısında hepimiz dikileceğiz ve mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Muğla'da büyük bir doğa katliamı ve tabiat talanı olduğunu iddia eden MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise "Burada yapılan ihale baştan aşağı saçmalıklarla dolu. Bunları mecliste haykırmaya devam edeceğiz. Muğla'yı bilen herkesin İztuzu'na sahip çıkacağına eminim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, çeşitli müzik grupları gösteri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!