İztuzu Plajı'nın korunması için dilekçe verdiler

Güncelleme Tarihi:

İztuzu Plajının korunması için dilekçe verdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 17:53

- Akdeniz Kıyı Vakfı öncülüğünde Dalyan'daki çevre koruma dernekleri Vali Amir Çiçek'i ziyaret ederek İztuzu Plajı'nın korunması için hazırladıkları dilekçeyi verdi

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde bulunan İztuzu Plajı ile ilgili Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret eden Akdeniz Kıyı Vakfı öncülüğünde Dalyan'daki çevre koruma dernekleri hazırladıkları dilekçeyi verdi.

Dalyan’da bulunan Akdeniz Kıyı Vakfı, Dalyan Minibüs Taşıyıcıları Kooperatifi, Dalyan Su Sporları Derneği, Dalyan Tekne Kooperatifi, Dalyan Kültür ve Çevre Koruma Derneği, Doğayı Hayvanları Koruma Derneği ve Kaptan June Deniz Kaplumbağaları Koruma derneği üyelerinden oluşan bir heyet Vali Amir Çiçeği Makamın da ziyaret ederek yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Akdeniz Kıyı Vakfı Başkanı Prof.Dr. Erdal Özhan, İztuzu Plajı ile ilgili duydukları endişeleri ve olasılıkları görüşmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini, hazırladıkları dilekçeyi de Vali Amir Çiçek'e sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Korunan alanların ticari meta olarak, kazanç kapısı şeklinde ele alınmasının yanlışlığına inandıklarını belirten Özhan, "Dünyadaki bütün gelişmiş ülkelerde de korunan alanlardan elde edilen gelirler, o alanların daha iyi korunması için kullanılır. Bir sürdürülebilirlik sağlansın diye kullanırlar. Bizim ülkemizde bu henüz yerleşmiş bir şey değil." dedi.

Şirket yönetiminin bu işte hükümlü kılınmasının doğru olmayacağını dilekçelerinde belirttiklerine işaret eden Özhan, "Bunun kötü örnekleri olduğunu belirttik. Örneğin Ölüdeniz Kumburnu Plajı MELSA tarafından yıllardan beri kullanılan bir alan, şu andaki durumu bizim için dehşet verici. Biz İztuzu’nun hiçbir zaman Ölüdeniz’deki hale getirilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini vurgulayan Özhan, dilekçelerinde sundukları görüşlere Vali Çiçek'in de olumlu yaklaştığını dile getirdi.

Özhan, önümüzdeki günlerde Vali Çiçek'in Dalyan'a geleceğini, endişelerini de İztuzu Plajı'nda anlatacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!