İznik kırsalı sele teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

İznik kırsalı sele teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 12:43

İznik kırsalı sele teslim oldu

Haberin Devamı

İZNİK (Bursa),(DHA)- BURSA’nın İznik ilçesinde bazı kırsal mahalleler sel sularına maruz kaldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, sele maruz kalan bölgelerde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İznik ilçesinin Ömerli ve İnikli kırsal mahallelerinde şiddetli rüzgarla ardından bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Ömerli Mahallesi girişinde bulunan 1 metre kalınlığında ve 2 metre yüksekliğindeki taş istinat duvarı yıkılırken yol bir süre trafiğe kapandı. Ayrıca duvardan kopup tarlalara yuvarlanan taşlar ağaçlara zarar verdi. Bunun yanı sıra selin taşıdığı taş ve toprak, yol kenarlarında ve evlerin önlerinde yüksek yığınlar oluşturdu. İnikli Mahallesi’nde ise şiddetli rüzgar ve yağışa daha fazla dayanamayan boş bir ahşap bina yıkıldı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, beraberindeki Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu ve Belediye Meclis Üyesi Necmettin Çömez ile birlikte Ömerli ve İnikli mahallelerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerde Başkan Sargın’a, Ömerli Mahallesi Muhtarı Hasan Aydemir ve İnikli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Şahin de eşlik etti. Başkan Osman Sargın, “Ömerli ve İnikli mahallelerimizi ziyaret ederek, muhtarlarımızla  bir araya geldik. Geçtiğimiz gün yağan yağmurla birlikte gelen sel bu  mahallelerimizde maddi hasara yol açtı. Ömerli Mahallemizde yıkılan istinat duvarı bir süre yolun trafiğe kapanmasına neden olurken, duvardan kopan taşlar vatandaşlarımızın tarlasına yuvarlandı. İnikli Mahallemizde bir ahşap bina yağmur ve fırtınaya dayanamayarak çökmüş vaziyette. Ayrıca sel ile birlikte gelen topraklar yollarda birikintilere neden olmuş durumda. Bizler de yerinde inceleyerek hızlıca temizlik çalışmalarına başladık. Şükürler olsun ki ekili alanlarda zarar yok, vatandaşlarımızın ürünlerinde herhangi bir maddi kayıp yok” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!