İzmit’te Tarım Ürünleri Festivali

Güncelleme Tarihi:

İzmit’te Tarım Ürünleri Festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 17:35

İZMİT BELEDİYESİ İLE İZMİT ZİRAAT ODASI TARAFINDAN TARIM ÜRÜNLERİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ.

İzmit Belediyesi ile İzmit Ziraat Odası ortaklığında düzenlenen Tarım Ürünleri Festivali’nin açılışı yapıldı.
İzmit Belediyesi ile İzmit Ziraat Odası tarafından 1. düzenlenen Tarım Ürünleri Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri, Mehmet Ali Paşa Camisi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile festival alanına geldiler. Kocaeli’de ilk olma özelliği taşıyan festival iki gün sürecek.
Tarım ürünlerinin önemine dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Köylümüz milletimizin efendisidir’ sözünü doğrulayan vurgulayan ve her zaman göz önünde bulunduğumuzu gösteren bir festivalimizin açılış törenindeyiz. Köy bizim her şeyimiz. Bütün teknolojiler, bütün sanayiler, bütün her alandaki gelişmeler olabilir. Bir gün de bitebilir. Ama toprak ve toprak ürünleri var oldukça, her zaman insanoğlu ve dünyadaki diğer canlılar var olur. Tarım ürünleri bizim için önemlidir. Köylümüz bizim için önemlidir. Kocaeli bir sanayi şehri nitelendirilse de yüzde 20 çok çok önemli alanlara sahiptir. İşte bu alanlarda on iki ay 24 saat tarım ürünleri yetiştirebilecek teknolojiyi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından festivalin açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri tezgahları dolaşarak, katılımcılara kolay gelsin dileklerinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!