İzmir'deki kamu kurumlarından FETÖ ihracı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki kamu kurumlarından FETÖ ihracı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 16:16

İzmir'deki kamu kurumlarından FETÖ ihracı

Haberin Devamı

İZMİR (DHA) - FETÖ/PYD darbe girişiminden sonra OHAL ilanıyla yayımlanmaya başlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'deki ilgili kurumlarda çalışanlar da memuriyetten çıkartıldı.
FETÖ/PYD'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle birlikte, kamu kurumlarında çalışan cemaat yanlıları, meslekten ihraç edilip gözaltına alındı. Son KHK'yle de, birçok kurumda memuriyetten çıkarmalar yaşandı. KHK'de İzmir'den de çok sayıda kişinin adı yeraldı. Buna göre, İzmir Vali Yardımcıları Mehmet Suat İlhan, Ufuk Seçilmiş ile kentin eski Vali Yardımcısı İbrahim Ballı başta olmak üzere İzmir Kalkınma Ajansı eski Genel Sekreteri Ergüder Can, belediyelerde yaptığı soruşturma ve raporlar ile dikkat çeken mülkiye başmüfettişi Aydın Börü, eski Seferihisar Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Çiğli eski Kaymakamı Mustafa Arı, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Gaziemir eski Kaymakamı ve Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Karabağlar eski Kaymakamı Veysel Özgür, Menemen eski Kaymakamı Turgut Subaşı memuriyetten atıldı.
BİR ÇOK KURUMDA FETÖ TASFİYESİ YAŞANDI
Kentte kamu kurumlarından Çalışma ve Bölge İş Müfettişliği'nden Göksel Gökçen, Metin Avcıoğlu, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan Ümit Yener, Tapu Müdürlüğü'nden Özgecan Vardar, Birkan Koçak, Osman Arı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 8, Ekonomi Bakanlığı'ndan 3, Spor Bakanlığı'ndan 8, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda 8, TÜİK'te 5, Göç İdaresi'nde 1, Gümrük Bakanlığı'nda 5 kişi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüğünden çok sayıda kişinin görevine son verildi. Yine kararname kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir eski İl Müdürü Engin Bilgili de meslekten atılanlar arasında yer aldı. Bilgili ile birlikte SGK'dan İl Müdür Yardımcısı Remzi Aybuğa ve Halil Derin başta olmak üzere 30 personel atıldı. İller Bankası İzmir eski Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri, KOSGEB İzmir Muhasebe Müdürü Salih Ünal ve uzmanlar Ufuk Berkmen, Uygar Köse de meslekten çıkartılanlardan oldu. İzmir eski Defterdarı Ali İhsan Örücü başta olmak üzere 20'nin üzerinde kişinin kurumla ilişiği kesildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ait TCDD, DHMİ, Karayolları gibi kurumlarda, personel çıkartılan kurumlar arasında yeraldı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlardan, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi eski Başhekimi Ali Kasap, Alsancak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Alp Akoğlan, Dr. Oğuz Akçay, Tepecik Devlet Hastanesi Dr. Ahmet Sayın, Dr. Eyyüp Kölemen, Dr. Mustafa Emek, Bekir Murat, Gönül Aydın ile ebe, hemşire, sağlık memuru gibi personellerin kurumla ilişikleri kesildi.
ÜNİVERSİTELERDE BİRİNCİ SIRA KATİP ÇELEBİ OLDU
KHK'de, İzmir'deki üniversitelerde bulunan akademisyenlerin, görevlerine son verildi. Gediz, İzmir Üniversitesi ve Şifa Üniversiteleri kapatılan vakıf üniversitesi olduğu için personelleri devlet memuru sayılmadı. Bu nedenle, kararnamede üç üniversitenin hiçbir personeline yer verilmedi. Ancak Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, 9 Eylül ve İleri Teknoloji Üniversitesi olarak dört devlet üniversitesinden isimler yer aldı.
Ege Üniversitesi'nden, Abdurrahman Akdı (Araştırma görevlisi), Ali Çalışkan (Profesör), Bülent Miran (Profesör), Emin Özyılmaz (Doçent), Erol Tokşen (Profesör), Esra Nur Galip (Araştırma görevlisi), Harun Bozkurt (Araştırma görevlisi), Komila Topal (Araştırma görevlisi), Musa Avcı (Profesör), Ömer Bıyık (Öğretim görevlisi), Turan Çelebi (Okutman), Yavuz Akbaş (Profesör), Yusuf Üner (Doçent), Yüksel Sayan (Profesör), Zafer Ayvaz (Profesör), Katip çelebi Üniversitesi'nden Adem Eren (Yrd. Doçent), Ahmet Adem Tekinay (Profesör), Ahmet Nur Özcivan (Yard. Doçent), Asım Dane (Yrd. Doçent), Aşkın Haluk Yıldırım (Yrd. Doçent), Banu Uysal (Yard. Doçent), Dağan Işık (Doçent), Elif Tarım Ertaş (Doçent), Gül Mustafa Şen (Yard. Doçent), Hüseyin Can (Yard. Doçent), Hüseyin Ertaş (Doçent), İlhan Bölükoğlu (Doçent), İsmail Davut Çapar (Doçent), İsmail Özdemir (Profesör), Mahmut Arabul (Doçent), Mehmet Çete (Doçent), Mehmet Ballı (Doçent), Mubin Hoşnuter (Profesör), Muhammed İsa Kara (Doçent), Muhammed Altınok (Yard. Doçent), Mustafa Demirci (Profesör), Ozan Hoşgen (Öğretim görevlisi), Recep Sütçü (Profesör), Salih Okur (Profesör), Salih Yılmaz (Doçent), Sedat Akar (Profesör), Selçuk Kaya (Profesör), Serkan Coştur (Öğretim görevlisi), Şaziye Sural Yılmaz (Yard. Doçent), Tancan Uysal (Profesör), Yavuz Altınok (Araştırma görevlisi), Zeynep Taşçı (Yard. Doçent), İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü'nden, Ali İhsan Neslitürk (Profesör), Mustafa Köksal (Yard. Doçent), Özgür Öztürk (Yard. Doçent), Semih Afyon (Yard. Doçent), Sinan Savaş (Araştırma görevlisi), Dokuz Eylül Üniversitesi'nden ise İrfan Yılmaz (Profesör), meslekten atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!