İzmir'de MİT destekli operasyon

Güncelleme Tarihi:

İzmirde MİT destekli operasyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 10:38

PKK/KCK terör örgütünün yaklaşmakta olan 15 Şubat ı mazeret göstererek İzmir genelinde kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığında oldukları tespit edilen, ayrıca propaganda faaliyetlerinde bulunan şüphelilere yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca verilen talimatlar doğrultusunda operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

İzmir merkez ve Menderes Menemen, Bayındır, Torbalı ve Urla ilçelerinde  bu sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi, İstihbarat Şube ve Özel Harekat Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adresleri ve işyerlerinde yapılan aramalarda  1 adet tabanca ve bu tabancaya ait fişekler, 1 adet av tüfeği  ile örgüte ait toplatma kararları bulunan yasak yayınlar ve dökümanlar, dijital materyaller ele geçirildi.

Ayrıca aramalarda eylemlerde polise karşı kullanılmak üzere içerisinde metal parçaları ile güçlendirilmiş havai fişek rampası bulunduğu öğrenildi. Operasyona MİT İzmir Bölge Başkanlığı destek verirken, polis helikopteri, çevik kuvvet ve zırhlı ekipler katıldı. Yakalananların İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü ve sorgularına başlanıldığı öğrenildi. iPhone'umdan gönderildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!