İzmir'de "laiklik için insan" zinciri büyüdü

Güncelleme Tarihi:

İzmirde laiklik için insan zinciri büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 12:43

İZMİR'de 5 Mayıs Perşembe günü İzmir Körfezi kıyısında, "Laiklik anayasada olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerine tepki olarak düzenlenecek Laiklik için insan zincirinin halkaları büyüdü.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Örgütünün zincir organizasyonunun ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB de aynı gün ve saatte "Laiklik zincirinin bir halkası da sen ol" sloganıyla zincir oluşturma çağrısı yaptı.


CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00'de Üçkuyular'dan Mavişehir'e İzmir Körfezi'nde 'Laiklik için insan zinciri' oluşturulacağını açıklamasından sonra, laiklikle ilgili eyleme destek demokratik kitle örgütlerinden geldi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İzmir il temsilcileri ortak basın toplantısıyla "Laiklik zincirinin bir halkası da sen ol" sloganıyla üyelerini zincire davet etti.


Basın toplantısında ortak açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı. Sarı Ak Parti'nin toplumlu değiştirme sürecine eğitim kurumları üzerinden başlattığını, özellikle 4+4+4 ile eğitimi gericileştirme, gericileştirme, tek tipleştirme adımlar atıldığını,toplumun mahalle baskısıyla muhafazakarlaştırmaya çalışıldığını, tüm bu çabaların taçlandırma noktasının da Meclis Başkanı'nın açıklamaları ile gerçekleştiğini söyledi.

Haberin Devamı


Tüm emek, barış ve demokrasi güçlerini laik eğitim laik devlet ve barış içinde laik bir yaşam mücadelesinin İzmir' de başlangıcını oluşturmaya, 5 Mayıs Perşembe akşam saat 21.00' de tüm körfez boyunca "Laik Yaşam zinciri" oluşturmaya çağırdıklarını belirten Sarı "Laiklik mücadelesi birlikte barış içinde yaşama mücadelesidir. Onun için tüm İzmir halkını saat 21.00' de aşağıda belirttiğimiz toplanma noktalarında buluşmaya ve laik devlet, laik yaşam zinciri oluşturmaya çağırıyoruz" dedi.


Buluşma noktaları ve zincir oluşturulacak bölgeleri de açıklayan Sarı, "Üçkuyular Feribot ve Göztepe Vapur iskelesine kadar olan bölge devamı itibariyle Mustafa Kemal sahil bulvarı, Konak Pier' e kadar olan bölge, 1. Kordon, Gündoğdu ve Limana kadar olan alan, Melez Deltası Bayraklı Sahil, Mavişehir, Bostanlı sahil Karşıyaka Vapur İskelesi ve Alaybey alanında zincir oluşturulacak" dedi. Sarı, CHP'ye destek olmak için zincir eylemi yapmadıklarını, laikliği sadece CHP'nin savunmadığını emek güçlerinin de bu mücadele içinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı


Basın açıklamasına KESK adına katılan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, karma eğitimin sona erdirilmek istendiğini, erkek ve kız çocukların ayrı sınıflarda eğitim görmesinin amaçlandığı söyledi. Bu nedenle laikliğin çok önemli olduğunu, korunması gerektiğini söyledi.TMMOB adına açıklamaya katılan Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Güniz Gacaner Ermin ise laiklik için tüm güçlerin birleşmesi gerektiğini, ülkenin son dönemlerde tehlikeli bir noktaya geldiğini söyledi. Ermin, "Demokratik güçler birleşirse Hükümet'in yanlış uygulamalarına karşı mücadele edebiliriz. Yoksa, Başkanlık sistemi gelirse daha zor şartlar bizi bekliyor" dedi. Açıklama TTB'den temsilci katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!