İzmir'de "katlamalı harç" protestosu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde katlamalı harç protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 21:02

- DEÜ öğrencisi bir grup, ders tekrarlarında ya da mezuniyeti geciktirme durumunda öğrencilerden ders başına alınmasını öngören ve her ders tekrarında artan "katlamalı harç" uygulamasını protesto etti

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencisi bir grup öğrenci, ders tekrarlarında ya da mezuniyeti geciktirme durumunda öğrencilerden ders başına alınmasını öngören ve her ders tekrarında artan "katlamalı harç" uygulamasını protesto etti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan bir grup DEÜ öğrencisi, Cumhuriyet Bulvarı üzerinden ellerinde taşıdığı pankartlarla slogan atarak, DEÜ Rektörlüğü binasına yürüdü.

Polis, grubun rektörlüğe girmesine izin vermezken seçilen 3 öğrencinin temsilen binaya girip, ilgililerle görüştü. Grup, görüşmeye giden öğrencilerin çıkışlarını bina önünde oturma eylemi yaparak bekledi.

Binadan çıkan öğrenciler, rektörle görüşemediklerini ancak harçların kaldırılmasıyla ilgili talepleri yetkililere ilettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerden Lütfiye Burcu Kaya, grup adına yaptığı açıklamada, ders kayıtlarını yapıp, notlarını görüntüledikleri internet portalı DEBİS hesaplarında "ders ücreti" adı altında üzerilerine borç göründüğünü ileri sürdü. Bazı öğrencilerin, veremediği veya tekrar almak zorunda olduğu dersler nedeniyle 2-3 bin lira borçlu hale geldiğini savunan Kaya, " Eğitimin parasız olması gereken bir hak olduğunu haykırarak, katlamalı harç sisteminin uygulanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!