İzmir'de 'Çocuk Gelinlere Hayır' konseri

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Çocuk Gelinlere Hayır konseri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2018 09:11

İzmir'de 'Çocuk Gelinlere Hayır' konseri

Haberin Devamı

SON günlerde ülke genelindeki çocuk gelinlerin ve hamile çocukların toplum tarafından kanıksanır hale geldiğini savunan Korunmaya Muhtaç Çocukları Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Mahinur Yener, Mağdur Çocuklara Yardım ve Çocuk Gelinlere Hayır projesi kapsamında ihtiyaç sahipleri yararına yardım konseri düzenlediklerini söyledi.

İzmir'de 2 yıl önce Korunmaya Muhtaç Çocukları Topluma Kazandırma Derneği'ni kuran emekli sınıf öğretmeni Mahinur Yener (61), küçük yaşta evlilik yapılmaması ve tecavüze uğrayan çocuklara sessiz kalınmaması için psikolog, kadın doğum doktoru ve avukat eşliğinde ailelere eğitim verdiklerini söyledi. İzmir'de de çocuk gelinlerin sayılarının fazla olduğunu belirten Yener, 'Mağdur Çocuklara Yardım ve Çocuk Gelinlere Hayır' projesi kapsamında 30 Ocak'ta Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde şef Gürkan Öztürk yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu'nun konser vereceğini söyledi. Konserin geliri ile ihtiyaç sahiplerine destek olunacağını ifade eden Yener, "Koro derneğimiz yararına konser verecek. Bu projeye geçen eylülde başladık. 3 köyü dolaşıp ailelerle bir araya geldik. Ressamlar bazı tablolarını bağışladı ve sergi açtık. Geliri ile kırsalda yaşayan ve erken yaşta evlendiği için sorunlar yaşayan ailelere destek oluyoruz. 35 kişiyiz ve gönüllü olarak biraraya gelip çocuk gelinler için çalışıyoruz. Onları ziyaret edip destek verdiğimizi belirtiyoruz. Bu sorun İzmir'de de çok yaygın. 14-15 yaşlarında evlenmiş, evliliği yürümemiş, boşanmış ve güçlükle yaşamını sürdürüp çocuklarıyla ayakta durmaya çalışan kadınlar var. Her birinin ayrı bir hikayesi var" dedi.

KÜÇÜK GELİN VE KÜÇÜK DAMATLAR

İstanbul'da ortaya çıkan 115 hamile çocuk skandalına sessiz kalan tüm yetkilileri kınadıklarını ifade eden Korunmaya Muhtaç Çocukları Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Mahinur Yener, çocukların ülkenin geleceği olduğunu söyleyerek onlara hep birlikte sahip çıkabileceklerini anlattı. Bütün dünyada aynı sorunun yaşandığını ancak Türkiye'de yıldan yıla çocuk gelin sayısının arttığını öne süren Yener şöyle konuştu:

"Aşırı muhafazakarlık nedeniyle aileler kız çocuklarını eve kapatmak istiyor. Erken yaşta anne olmak ayrı bir sorun. İnsanlık sapıklara teslim edilmemeli. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir, onlara hepimiz sahip çıkmalıyız. 12'sinde evlenen çocuk 14 ünde anne oluyor. 12 yaşında evlenip 14'ünde boşanan ve gece pavyonlarda dansözlük yaparak çocuğunu büyütmeye çalışanlar var. Bu arada küçük damatlar da ayrı bir sorun. Okulu bırakıp evlendirilen ve bir ailenin sorumluluğunu alan küçük yaştaki erkek çocuklarımız için de birşeyler yapılmalı. Üniversiteyi kazanmış ama kız arkadaşı hamile kalınca okulu bırakarak marangoz çırağı olan bir gencimize ulaştık. Bütün hayatı değişmiş. Onlarla birebir görüşüyoruz."

Nevra UÇKAÇ/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!