İzmir Körfezi'nde balıkçı teknesinin alabora olması

Güncelleme Tarihi:

İzmir Körfezinde balıkçı teknesinin alabora olması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 17:43

- Olayda hayatını kaybeden balıkçının deniz polisi dalgıçlarınca sıkıştığı yerden çıkarılması ve diğer 2 balıkçının kurtarılma anı kameraya kaydedildi - Görgü tanığı Sevgi: "Tekneyi ters dönmüş şekilde buldum. Balıkçıların 2'si teknenin üzerinde yardım istiyordu. Onları kendi tekneme aldım. Diğer balıkçıyı ise su altında teknenin içine sıkışmış halde gördüm"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Güzelbahçe ilçesi açıklarında alabora olarak batan balıkçı teknesine deniz polisinin müdahalesi cep telefonu kameralarınca kaydedildi.

Görüntülerde, batan balıkçı teknesine ilk olarak sağanak altında başka bir balıkçı teknesi yanaşıyor. İskender Sevgi, alabora olan teknenin üzerinde yardım isteyen meslektaşlarından 2'sini kendi teknesine çıkarmayı başarıyor. Bölgede devriye görevi yapan İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olayın duyulmasından kısa süre sonra batan balıkçı teknesinin yanına ulaşıyor. Dalgıç polisin denize atlaması ve olayda yaşamını yitiren balıkçı Osman Oğuz'un cesedinin tekneye alınarak kıyıya çıkarılması, sağlık ekiplerinin müdahalesi de görüntülerde yer alıyor.

- "Tekne ters dönmüştü"

Haberin Devamı

Olayda 2 balıkçıyı teknesine çıkaran İskender Sevgi, AA muhabirine sabah 05.30 da meydana gelen olaydan sabah 10.00 sularında haberinin olduğunu söyledi. Teknesiyle Güzelbahçe açıklarından geçerken ters dönmüş bir tekne fark ettiğini belirten Sevgi, bu teknenin üzerinden 2 kişinin yardım istediği üzerine harekete geçtiğini ve onları tekneye çıkarmayı başardığını belirtti. Diğer balıkçıyı ise teknenin arka kısmında sular altında gördüğünü ifade eden Sevgi, "Teknenin arka kısmına sıkışan Osman Oğuz arkadaşımız, hareketsiz duruyordu. Hayatını kaybettiği anlaşılıyordu. Biz olay yerine yetiştiğimizde onun için yapılabilecek bir şey yoktu. Sonra Deniz Polisi geldi ve dalgıç polis arkadaşımızı çıkardı. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Güzelbahçe balıkçı barınağından denize açılan Çetin Bayraktar isimli balıkçı ise teknenin Kemal Şen'e ait olduğunu, tekneyi yaklaşık bir ay önce Bartın'dan birlikte aldıklarını ifade etti. Kazanın imalat hatası nedeniyle teknenin altındaki saç atmasından kaynaklanmış olabileceği iddiasında bulunan Bayraktar şöyle konuştu:

"Hayatını kaybeden arkadaşımız Osman Oğuz, Kemal ağabeyle birlikte balık avlamaya çıkıyordu. Kendisi aslında Narlıdere Sahilevleri barınağının balıkçısıdır. Ama buradaki herkes bir aile gibidir. Herkes birbirini tanır ve sever. Özel siparişle yaptırılan bu tekneyi yaklaşık bir ay önce Bartın'dan getirtmişlerdi. Orta sınıf balıkçılar için 10 metre 20 cm uzunluğunda ideal bir tekne. Bu 3 arkadaşımız da iyi yüzme bilen profesyonel balıkçılar. Bu havanın teknenin alabora olacağı bir hava olduğunu düşünmüyorum. Ağ kaymış olabilir ya da teknenin altındaki saç atmış olabilir. tekne ters dönünce de arkadaşımız içeriden çıkamamış."

Haberin Devamı

Fahrettin Aksoy da 50 yıldır balıkçılık yaptığını ifade ederek, tecrübeleri doğrultusunda kazaya teknenin imalat hatasından kaynaklandığını düşündüğünü kaydetti.

Öte yandan olayda hayatını kaybeden kaybeden Osman Oğuz'un Güzelbahçe balıkçı barınağına çıkarılan cesedi buradaki savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Osman Oğuz'un ağabeyi Berkan, annesi Necla ve eşi Emine'ye yaşadıkları üzüntü nedeniyle sağlık ekipleri müdahale etti.

Su yüzeyinden alınarak kurtarılan ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan balıkçılar Kemal Şen ve Şenol Vezir'in ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İzmir Körfezi'nde balık avından dönen ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu "Furkan" isimli tekne Güzelbahçe sahili açıklarında alabora olarak batmıştı. Yardım çağrısı ve ihbarlar üzerine olay yerine yönlendirilen Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı'na bağlı bot, batan teknede bulunanlardan Kemal Şen ve Şenol Vezir deniz yüzeyinden alarak kurtarmış, başına darbe alması sonrası boğulduğu tespit edilen Osman Oğuz'un ise cesedine ulaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!