İzmir dondu kaldı

Güncelleme Tarihi:

İzmir dondu kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 23:53

Örnekköy projesinde somut adımlar atılmazken, güney aksında planlanan statta da başa dönülmesi üzüntü yarattı. Kocaoğlu’nun, “Güney aksı için bizim sözümüz yok” dediği bildirilirken, Bakan Yıldırım gelişmeleri izliyor.

Haberin Devamı

İZMİR’in güney aksına yapılması planlanan stat için belirlenen beş noktanın, İZSU’nun olumsuz raporuyla “devre dışı” kalması, yıllardır modern tesislerin özlemini duyan futbolseverleri bir kez daha şoke etti. İZSU’nun, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne, “Söz konusu beş arazi de su havzasında. Buralara stat yapılamaz” raporu üzerine başa dönülürken, konunun hem fikir, hem de icraat önderleri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hükümet cephelerinde, “Şu anda söylenecek bir şey yok. Bekleyelim, görelim” yorumları yapıldı.

BUCA ARENA YENİLENDİ

İzmir’e çifte stat kazandırma konusunda uzun süredir istekli olan, ancak UEFA standartlarında bir tesis için merkez yönetiminin yanı sıra TFF’nin de yardımını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yakın çevresine, “Güney aksına yeni stat konusunda, Buca Belediyesi tarafından EVKA 1’de yapılan Buca Arena’nın yenilenmesine yardımcı olarak üzerimize düşeni yaptık. Güney aksıyla ilgili bir başka tesis sözümüz yok. İZSU’nun verdiği rapor teknik bir çalışma ve yorum yapılmaz” dediği bildirildi.

Haberin Devamı

KONUŞMAK İÇİN ERKEN

Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la birlikte İzmir’e gelen ve İZSU’nun raporu konusunda da bilgi sahibi olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Son durumla ilgili konuşmak için erken. Önümüzdeki günlerde neler yapılabileceğini konuşuruz” ifadesini kullandı. Kocaoğlu’nun, geçen haftaki toplantıda durumu ilettiği Bakan Yıldırım’ın, “O zaman sorunsuz arazi olan Örnekköy’de yapmayı düşündüğümüz tesisin projesini büyütebiliriz” şeklinde görüş belirttiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!