İzmir 'Disneyland'a rakip olacak

Güncelleme Tarihi:

İzmir Disneylanda rakip olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 13:42

UKRAYNA'nın 25. bağımsızlık yılı kutlamaları kapsamında, İşadamları Elçin Orucov ile Alovsat Becanoğlu tarafından projelendirilen "Tartoniks Animasyon Projesi" tanıtımı İzmir'de yapıldı.

Haberin Devamı

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu'nun başlattığı kültürel ve ticari çalışmalar yeni bir boyut kazandı. Azerbaycan kökenli Ukrayna'lı işadamları Elçin Orucov ile Alovsat Becanoğlu'nun projelendirdiği "Tartoniks Animasyon Projesi" tanıtımı İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleşti. İzmir'de gerçekleştirilmesi planlanan proje ile İzmir'in dünya çapında bir çekim merkezi haline geleceği belirtildi.
Toplantıda, 2016 yılının işadamları açısından ekonomik sıkıntılar içinde geçtiğini belirten Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, "Sanatın yüzyıllardan beri gelen yapıcı etkisi en çok Osmanlı döneminde Ukrayna ile yaşandı. Bunun güncel diyaloglarını şimdi hep birlikte sanatçılarımız ve işadamlarımız ile birlikte el ele vererek gerçekleştireceğimiz köprü ile başlatıyoruz. Bugün burada bir araya gelen sanat ve iş çevresinin temsilcileri 'yeni hedef pazar' Ukrayna için ilk adımı atmış olacaklar. Ukrayna'dan gelen iki güzide işadamımız da Ukrayna'yı temsilen bu ilişkilerin başlangıcını gerçekleştirecekler. Başlattıkları 'Savaşa Hayır' oyuncaklarıyla hem çocukları yönlendirme vazifesini yerine getirmişler hem de Ukrayna'da bir ilki gerçekleştirerek Türk bayrağını posta pulları üzerine bastırarak barışın temsilcisi olduğumuzu tüm dünyaya iletmişlerdir" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Disneylanda rakip olacak


"İZMİR, DÜNYA ÇAPINDA ÇEKİM MERKEZİ OLACAK"
"Tartoniks Animasyon Projesi"nin, Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna Devleti'nin ortak projesi haline geldiğini belirten Azeri asıllı Ukrayna vatandaşı işadamları Elçin Orucov ile Alovsat Becanoğlu, "Ulusal Tartoniks Animasyon Projesi"nde ortak çalışmayı ifade eden Türk bayrağının Ukrayna devlet posta pullarında dünyanın dört bir yanına gönderilmek üzere ilk kez bastırıldığını söyledi. Tartoniks Projesi'nin İzmir'e yeni istihdam kazandıracak bir yatırım olabileceğini açıklayan Becanoğlu ile Orucov, İzmir'de gerçekleştirmeyi düşündükleri oyun parkında projenin içerisindeki Tartoniks Animasyon Filmleri'nde yer alan karakterleri yansıtan binaların yapılacağını, içerisinde, su parkları, eğlence alanları, ticaret ve alışveriş merkezleri ile otellerin bulunduğu büyük bir proje hayata geçirileceğini, tamamlandığında da İzmir turizminin ivme kazanmış olacağını, Tartonyaland'la birlikte İzmir'in dünya çapında çekim merkezi olacağını belirtti. Proje için herhangi bir yer belirlemediklerini belirten işadamları, projeyi tatil kasabalarının birinde hayata geçireceklerini ifade etti. Ayrıca işadamları, yerel yönetimlerin kendilerine karşı ilgisizliklerinden yakınarak daha fazla destekte bulunulmasını istedi.

Haberin Devamı

İzmir Disneylanda rakip olacak


TARTONİKS PROJESİ
Dünya animasyon çizgi film piyasasında şiddet içerikli gösterimlerin artması nedeniyle Orucov, Tartoniks isimli şiddet içermeyen animasyon karakterleri serisi yarattı. Orucov tamamen çocuklar için hazırlanmış olan animasyonda 509 özgün karakter yarattı. Orucov yarattığı bu karakterlerle Ukrayna Rekorlar Kitabı'na giren ilk Türk oldu. Tartoniks Animasyon Filmleri'nde çocuklara eğitici, öğretici ve pozitif bilgiler içeren görseller yer alıyor. 2010 ile 2014 yılları arasında Ukrayna'da yapılan animasyon filmi çalışmaları 2014 yılından beri İzmir'de yapılıyor. Projeyle birlikte dünya çocuk sektörü genelinde 800 milyar dolara ulaşan pastadan Türkiye'nin de yüksek pay alması hedefleniyor.
Ukrayna'nın 25. Bağımsızlık yılı kutlamaları kapsamında, İşadamları Elçin Orucov ile Alovsat Becanoğlu tarafından projelendirilen "Tartoniks Animasyon Projesi" tanıtımı İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleşti. Çocuklara yönelik hazırlanan projenin İzmir'de yapılmasının düşünüldüğü ve Disneyland'a rakip bir merkez yaratılmasının hedeflendiği vurgulandı. Proje sahibi Azeri kökenli Ukraynalı işadamları Elçin Orucov ile Alovsat Becanoğlu, İzmir'de gerçekleştirmeyi düşündükleri oyun parkında projenin içerisinde, Tartoniks Animasyon Filmlerinde yer alan karakterleri yansıtan binaların yapılacağını, içerisinde, su parkları, eğlence alanları, ticaret ve alışveriş merkezleri ile otellerin bulunduğu büyük bir proje hayata geçirileceğini, proje tamamlandığında da İzmir turizminin ivme kazanmış olacağını,Tartonyaland'la birlikte İzmir'in dünya çapında çekim merkezi olacağını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!