İzmir’de sanayi yatırımı durdu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de sanayi yatırımı durdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 22:24

İzmir’in ülke ekonomisinde aldığı payın gerilediğini öne süren Vestel Şirketler Grubu CEO’su Ömer Yüngül, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayi yatırımlarının durduğunu, birçok işletmenin kiralık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Buna karşılık  Manisa gibi kentlerde yatırım yapacak yeni arsa bulmakta güçlük çekildiğini kaydeden Yüngül, “İzmir ne yazık ki geri kaldı. Bugün Manisa OSB’de yatırım yapacak yer yok. izmir Atatürk OSB’de ise birçok yer kiraya verilmeye çalışılıyor. izmir’in daha iyi organize olması, kentin tanıtımını daha iyi yapması lazım” dedi. Yüngül, bunun sağlanması için de şirketlerin kurumsal yapısının artırılması ve şirketlerin istanbul’a gitmesini önleyecek düzenlemelerin hayata geçirilmesinin gerektiğinin altını çizdi.

VOB riskten korunma yolu

İTHALATÇI ve ihracatçı firmalara risk yönetimi konusunda beş yıldır çeşitli çalışmalar yapan Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) Manisalı işadamlarını da bilgilendirdi. VOB Eğitim ve Tanıtım Müdürü Şamil Demirkan riskten korunan reel sektör şirketlerine vadeli işlem sözleşmeleri ve opsiyonları sunduklarını belirtti. Manisa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz da, VOB’un kurulduğu 2005 yılından 2009 yılına kadar büyüme hızının umut verici olduğunu belirtti.

Doğtaş Mobilya yeni yıla hazır

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin dört bir yanında hizmet veren bayilerini bir araya getirerek 2010 yılını değerlendiren Doğtaş Mobilya, önümüzdeki yılın hedeflerini de açıkladı. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, son üç yılda sırasıyla yüzde 17, yüzde 19 ve yüzde 22 büyüdüklerini belirterek, 2011 hedefinin yüzde 30 olduğunu söyledi. Doğan, “Bu yıl 65 ülkede 88 mağazaya ulaştık, 2010 yılında yurt içinde 25, yurt dışında 15 noktada 40 yeni mağaza açtık. Doğtaş exclusive mağaza konseptimiz büyüme hızımıza ivme kazandırdı, Doğtaş olarak kalitemize güveniyoruz ve ürünlerimize yedi yıl garanti veriyoruz” dedi.

Dericiler zor günleri atlattı? Yavuz KUŞDEMİR, (DHA)SON dönemde iç piyasadan gelen talepler deri sektörünü umutlandırdı. Uşak Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Akif Küplemez, sektör için 2001 yılının milat olduğuna dikkati çekerek, “2001 öncesinde üreticiler hiçbir Ar-Ge çalışması yapmadan, gelişim kaydetmeden piyasayı elinde tutmuş. Bu dönemde, kötü ürünler de dış piyasaya sürülmüş. O zamana kadar üretimden değil, devalüasyon ve yüksek enflasyondan kazanılmış. Ancak, 2001’den sonra her şey değişti. Şu an kaliteli ürün ve üretim var” dedi. Son üç yıldır yapılan doğru fiyatlandırmanın iç piyasaya hareket getirdiğini vurgulayan Küplemez, “Artık hiçbir piyasadan vazgeçme lüksümüz yok. İç ve dış piyasadaki dengeyi iyi kurmak zorundayız. Ortadoğu ve Asya pazarımız haline geldi. Ukrayna, rusya, Kazakistan gibi ülkelerden önemli deri talepleri var. Artık sıkıntılı dönemi geride bıraktığımızı söyleyebilirim” dedi.

POTANSİYEL BÜYÜK

Haberin Devamı

Deri sektöründe kalifiye eleman ve altyapı bakımından diğer ülkelere oranla en iyi durumda olan Türkiye’nin uzun vadede, dünya deri ticaretinin merkezi olabileceğini savunan Küplemez, “Son aylarda deri sektöründe faaliyet gösteren firmalar Uşak’ı tercih ediyor. İtalyan ortaklı Arina, istanbul merkezli Matraş, Çetinkaya, Odabaşı gibi firmalar yatırım için Uşak’ı seçti” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!