İzmir Bulut Öncü Gençlik Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Bulut Öncü Gençlik Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 17:59

İzmir Bulut Öncü Gençlik Merkezi açıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Konak ilçesinde, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın 'Genç Mültecileri Destekleme Projesi' kapsamında hizmet verdiği İzmir Bulut Öncü Gençlik Merkezi açıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ile birlikte yürüttüğü 'Genç Mültecileri Destekleme Projesi' kapsamında, Basmane semtindeki Oteller Sokağı'nda İzmir Bulut Öncü Gençlim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Toplum Gönüllüleri Vakfı Eş Başkanı Suzan Beyazıt, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa ile gençlik merkezine ismini veren, geçen şubat ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden aktivist Bulut Öncü'nün annesi Betül Öncü ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. Açılışta konuşan Toplum Gönüllüleri Vakfı Eş Başkanı Suzan Beyazıt, kapsayıcılık ve farklılıklara saygı göstermenin kendilerinin ana prensipleri olduğunu belirterek, "Bu tür merkezlerde, Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören gençler ile Suriyeliler'in, birlikte toplumsal meselelere çözüm odaklı projeler üretmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa ise, "Buraya çok fazla organizasyonun ve kişinin katıldığını görüyorum. Buraya gelen tüm kuruluşlara ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Bulut'un ölümünü öğrendiğimde ofisimdeydim ve kendimi çok kötü hissettim. Ofislerimizin yerlerini değiştirip, konferans odalarımıza onun adını vermemizle beraber, buraya da onun isminin verilmesi gerçekten çok önemli" dedi.

'Genç Mültecileri Destekleme Projesi'nin, 18- 30 yaş aralığındaki gençleri güçlendirerek Suriyeli mültecilerin uyum süreçlerini desteklemeyi ve bu yoldan sivil alandaki gençlik çalışmaları temelinde sosyal etki oluşturmayı amaçladığı belirtildi. Davetliler, açılışın ardından birlikte gençlik merkezini gezdi.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!