İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi açtı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 15:11

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi açtı

Haberin Devamı

İZMİR Barosu Bayraklı Adliye Sarayı'nda Çocuk Hakları Merkezi'ni açtı. İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, mağdur olanların birimi çekinmeden aramalarını istedi.

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi B-Blok 3'üncü kat'ta düzenlenen açılışa, Baro Başkanı Aydın Özcan, Çocuk Hakları Merkezi Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İlke Erol, çocuk mahkemeleri hakimleri, savcıları ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı. Çocuk Hakları Merkezi odası, çocuk oyuncakları ve çocuk kitapları ile donaltıldı. İzmir Barosu Başkanı Özcan, şunları söyledi;



“Çocukları şiddetten korumanın, toplumları şiddetten arındırmaya giden yolun başı olduğu kabul edilerek, çocukların fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel yönden kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek amacıyla bu merkezi açtık. Çocuk Hakları Merkezimiz baro bünyesinde vardı, ancak bundan sonra İzmir Adliye'sinde böyle fiziki bir alana kavuşuyoruz. Burada gönüllü meslektaşlarımız çocuk hakları ile ilgili cinsel istismar davaları başta olmak üzere her türlü haksızlık konusunda ilgili gönüllü meslektaşlarımız hizmet verecek. Çocukları ve velileri burada dinleyeceğiz. Çocuklara uzanan her türlü haksızlığa karşı mücadele edeceğiz. Çocuk Hakları Merkezi'mizde gönüllü çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü, onlar bütün zamanlarını ülkenin neresinde olursa olsun, Karaman'da, Nizip'te, Adana'da, Şırnak'ta, Hakkari'de de olsa davaları bizzat takip ediyor.Haksızlyıkların bir daha olmaması, sanıkların en ağır şekilde cezalandırması için çalışmalar yürütüyor."

Çocuk Hakları Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Sorumlusu Avukat İlke Erol yaklaşık 409 kadar gönüllü meslektaşla çalıştıklarını belirterek, "Amacımız, ilk anda talepleri almak, gerekirse hukuki yardımları yapmak. CMK ve adli yardım üzerindan görevlendirmeler yapılarak buradan ücretsiz hizmet etmeye devam edeceğiz. Çocular yarınların geleceği ve teminatı olduğu için çocuklar en hassas noktamız. Psikoloklar eşliğinde mağdurlar dinlenecek. Sıkılmamaları içinde odayı kitap ve oyuncaklarla donattık. Bize ulaşmak için 0232 400 0014 numaralı telefonu aramalarıyeterli " dedi.



Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)



FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!