İyi oynayan kazandı

Güncelleme Tarihi:

İyi oynayan kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:09

İyi oynayan kazandı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - HALK Oyunları Federasyonu ve Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediği Halk Oyunları yarışması İncesu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. 32 takımın katıldığı yarışma 4 farklı kategoride yapıldı.

İlçe Spor salonunda gerçekleştirilen Halk Oyunları İç Anadolu Grup Yarışmalarına Kayseri’nin yanı sıra Çankırı, Çorum, Tokat, Amasya, Yozgat, Nevşehir ve Niğde'den 32 takım katıldı. Yarışmayı Yarışmaları İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve çok sayıda vatandaş izledi. Yarışma öncesi konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, “ Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın çok iyi bir eğitim alması bizim için çok önemli iyi bir eğitimin yanında kültürümüzün de temel taşlarından olan halk oyunlarını da bilmeleri bizim için çok önemli çocuklarımızın bu şekildeki faaliyetleri çok iyi eğitim almaları kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve geleceğin de Türkiye Cumhuriyetini teslim edeceğimiz genç bir Nesil’in iyi ve güzel bir eğitim alarak yetişmesi gerekmektedir” dedi.

Yarışma sonucunda düzenlemeli dalda büyükler kategorisinde Çorum Halk Eğitim, gençler kategorisinde Kayseri Aydınlıkevler, yıldızlar kategorisinde Amasya Ziyaret Belediyesi ve minikler kategorisinde Amasya Gençlik Merkezi birinci oldu. Düzenlemesiz dalda ise büyüklerde Çorum Halk Eğitim, gençler ve yıldızlarda Kayseri Aydınlıkevler, minikler kategorisinde de Tokat Topçam kulüpleri birincilik elde etti.

Birinci olan kulüpler, kendi kategorilerinde İç Anadolu Bölgesi'ni temsilen Türkiye finallerinde yarışacak.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!