"İyi kalpli" etkinlik

Güncelleme Tarihi:

İyi kalpli etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 16:04

Uğur Okulları, Buca Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatmakta olan çocuk hastalar için özel bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Lozan Kapısı önünde toplanan beş yüze yakın öğrenci ellerinde pankart meşale, balon ve oyuncaklarla hastaneye kadar yürüdü. Yağmur altında gerçekleşen ve 15 gün önce trafik kazasında hayatını kaybeden Çocuk hastanesi doktorlarından Kemal Başdaş’ın da anıldığı yürüşüye Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Ülkü Dt. Belkıs Karlı, Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan, Buca Uğur Lisesi Müdürü İzzet Özkaranfil ve Buca Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ali Asker Akça da katıldı.

Hastane bahçesinde Buca Uğur Okulu 9’ncu sınıf öğrencisi Alp Kırtıl tarafından okunan açıklamada hastanede yatan çocukların temel ihtiyaçlarının ailelerinin dışında onları düşünen, seven, kucaklayan insanların olduğunu hissetmeleri olduğunu belirtildi, "Buradan herkesi kan, organ bağışı yapmaya, donör olmaya çağırıyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Öğrenciler daha sonra balkon ve servis pencerelerinden onları izleyen çocuklar için şarkı söyleyerek ellerindeki balonları uçurdu. Öğrenciler arasından seçilen 40 kişilik bir grup öğrenci, servislere çıkarak yanlarında getirdikleri hediyeleri yatan çocuklara dağıttı. Öğrenciler ayrıca, Onkoloji servisinde yeni açılan odalar için harçlıklarından ayırarak aldıkları sekiz buzdolabını da hastane yönetimine teslim etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!