İvrindi’de Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

İvrindi’de Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 17:54

İvrindi’de Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursu tamamlandı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi ve Gökçeyazı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde gerçekleştirilen, Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursları tamamlandı. Kursu başarıyla bitiren 72 yetiştiriciye belgeleri törenle verildi.

Sertifika törenine İvrindi Kaymakamı Server Sinanoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Demir, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, HAYKOP Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen, ALTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akdoğan, Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun ile Gökçeyazı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gökçeyazı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şenol Uzan, hayvancılığın gelişmesinde eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Gökçeyazı Mahallesi'nde yapılan bu eğitimden çok memnun olduklarını söyledi ve üreticiler adına emeği geçenlere teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu ‘da, “Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması adına yürütülen faaliyetlerin eğitim ayağı kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Yetişkin eğitiminde ilçemizin bütün kırsal mahallelerine kadar hizmet ulaştırdık. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında şu ana kadar İvrindi merkez ve mahallelerde 120 kursta, 2 bin 500 kursiyere eğitim verildi. Bu eğitimlerden 10’u hayvan yetiştiriciliği alanındadır. Süt Sığırı Yetiştiricisi ve Koyun Yetiştiriciliği kurslarında 400 vatandaşa eğitim verildi. Gökçeyazı Mahallesinde 2 Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursunda 72 kursiyere eğitim verildi. Biz de Halk Eğitimi Merkezi olarak kursiyerlerimize ve katkılarından dolayı kurs öğretmenimiz veteriner hekim Halil Kısa'ya teşekkür ederiz. Kursiyerlerimize aldıkları belgelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sefer TALAY / İVRİNDİ(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!