İvedikliler Köy Konağı'na kavuştu

Güncelleme Tarihi:

İvedikliler Köy Konağına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:11

İvedikliler Köy Konağı'na kavuştu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, 'Her Köye Bir Köy Konağı' sloganıyla çıktığı yolda Fevziye, Yukarı Yurtçu ve Yuva köylerinin ardından İvedik'te de yapımını tamamladığı köy konağını törenle hizmete açtı.

Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüregir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve İvedik sakinleri katıldı.

ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA

Konuşmasına “Orada bir köy var uzakta. Gitmesek de, kalmasak da o köy bizim köyümüzdürö dizeleriyle başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Biz bu anlayışı yıkmak için 8 yıldır çalışıyoruz. Mahalle statüsüne geçen köylerimize hak ettikleri hizmeti almaları amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN YAŞAR'DAN KARACAKAYA, MEMLİK VE SUSUZ'A MÜJDE

Başkan Yaşar “Göreve geldiğimiz günden beri size verdiğim sözleri tutuyorum. Kin ve nefret siyaseti yapmayacağım, ayrıştırmayacağım, bana oy verdi vermedi demeyeceğim, tüm mahallelerimize eşit hizmet götüreceğim dedim sözümü tuttum, tutmaya da devim ediyorum. Hizmetlerimiz devam edecek. Bu konakta inşallah geleneklerinizi yaşatacak, komşuluk ilişkilerinizi pekiştireceksiniz. Bu dönem Karacakaya, Memlik ve Susuz'a da birer köy konağı ve Yakacık'a da bir kültür merkezi kazandıracağız. Konağımız başta İvedik sakinlerimiz olmak tüm Ankaralılara hayırlı olsun" dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIN

İvedik Mahallesi Muhtarı Ercan Altınok da “Mahalle konağımız kendi kültürümüze uygun olarak düğünlerimizi, taziyelerimizi, sosyal aktivitelerimizi gerçekleştirebileceğimiz şekilde güzel bir kültür evi olmuştur. Sevgili gençler bu güzel mekana gelin, geçmişinizden kopmayın. Kültürümüzü yaşatın ki, gelecek nesillere de aktarabilelim. Başkanımıza ve ekibine hizmetleri için sakinlerimiz adına teşekkür ediyor. Konağımızın mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yaşar konağın anahtarını asıl sahibi Mahalle Muhtarı Ercan Altınok'a teslim etti. Mahalle sakinleri ile konağı gezen Yaşar, İvediklilerle konaktaki köy odasında oturarak sohbet etti. Mahalle kültürünün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ve dayanışma ilişkilerinin devam edebilmesi amacıyla, yaklaşık bin 600 metrekarelik parsel üzerine yapılan tesiste; vatandaşlar, nişan, düğün, kına, toplantı gibi etkinliklerini gerçekleştirirken, taziyeleri de kabul edebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!