İvedikköylülerden mezar isyanı

Güncelleme Tarihi:

İvedikköylülerden mezar isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 15:54

Mahallelerine 108 dönümlük mezarlık yapılacak olmasına tepki gösteren İvedikköy sakinleri protesto gösterisi gerçekleştirdi. İtirazlarının sonuç vermediğini belirten vatandaşlar “Alanın 15 Temmuz Şehitler Ormanı olarak değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Mezarlığı’nın hemen yanında yer alan İvedikköy Mahallesi sakinleri, kendi mahallelerinden mezarlığa 108 dönümlük bir arazinin dahil edilmesini protesto etti. Mahallede toplanarak karara tepki gösteren vatandaşlar, “Evlerimizin gasilhane gibi mezarlığın dibinde kalmasını istemiyoruz. Bu araziye mezarlık yerine spor tesisi ya da sosyal donatı yapılsın” dedi.
Mahalle Muhtarı Ercan Altınok, kararı nisan ayında öğrendiklerini belirterek, “Dilekçelerimizi ve imzalarımızı toplayarak Büyükşehir Belediyesi’ne itirazlarımızı ilettik ancak kabul edilmedi. Tek tek 65 tane dilekçe hazırladık, ona da ret kararı verildi” ifadelerini kullandı.
Mahalleden 108 dönümlük bir arazinin mezarlık yapılacağını belirten Muhtar Altınok, vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

100 DÖNÜM ARAZİ SORUNU ÇÖZMEYECEK

“15 Ekim’de hafriyat çalışmalarına başlanacağı söyleniyor. Konuyu yargıya taşıdık, henüz sonuç çıkmadı ancak avukatlar da olumsuz görüş paylaştı. Cumhurbaşkanlığı’na da konuyla ilgili dilekçe sundum. Zaten karşımızda 3 bin dönüm mezarlık var. Bizden alacakları 108 dönüm bütün Ankara’nın mezar sorununu çözecek mi? Bundan çok daha büyük alanlar var, mezarlık sorununu 100 dönüm çözmez. Biz tüm köy halkı olarak bu alanın 15 Temmuz Şehitler Parkı veya Şehitler Ormanı olarak değerlendirilmesini ya da spor tesisi olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz. Hazırlanan planlarda evlerle sadece 7 metre tampon bölge yapılmış. Mezarlarla içiçe yatmak istemiyoruz.”

MENGENE GİBİ SIKIŞTIRACAKLAR

İvedikköy sakinleri de mahalleye mezarlık yapılmasına şu sözlerle tepki gösterdi:“Bizi burada mengene gibi sıkıştıracaklar. 3 bin dönümlük bir alan daha önce mahallemizin arazisinden Karşıyaka’ya verilmiş. Bu köy Osmanlı’dan kalma bir köydür. Yüzlerce yıllık geçmişi var. Bu tepeye ne kadar mezar sığdırabilecekler? Gelip Osmanlı’dan kalma bir köyü kamulaştırıp yok etsinler. Bir parsel boyunca da konut alanı yapmışlar. Kim gelip buradan ev alacak? Bu karardan vazgeçmelerini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!