İTO’dan Ankara’da ’Teröre Hayır Kardeşliğe Evet’ Yürüyüşüne Destek

Güncelleme Tarihi:

İTO’dan Ankara’da ’Teröre Hayır Kardeşliğe Evet’ Yürüyüşüne Destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 18:30

İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ, MECLİS ÜYELERİ VE ODA ÜYELERİYLE BİRLİKTE, TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ANKARA’DA DÜZENLENEN “TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET” YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI. DEMİRTAŞ, “ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN YÜRÜDÜK. ANKARA’DA BİNLERCE KİŞİ, TEK VÜCUT OLARAK TERÖRE KARŞI OLAN TEPKİMİZİ BİR KEZ DAHA EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE GÖSTERDİK” DİYE KONUŞTU.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, meclis üyeleri ve oda üyeleriyle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Ankara’da düzenlenen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne katıldı. Demirtaş, “Üyelerimizle birlikte barış ve kardeşlik için yürüdük. Ankara’da binlerce kişi, tek vücut olarak teröre karşı olan tepkimizi bir kez daha en güçlü şekilde gösterdik” dedi.
Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" mitingine isteyen tüm oda üyelerini götürdüklerini belirten Demirtaş, “Üye sayısı milyonlarla ifade edilen 14 işçi ve işveren örgütünün düzenlediği yürüyüşte on binler, ülkemizin tek vücut olarak teröre karşı olan tepkisini gösterdi. Ayrıca ülkemizin barış ve huzur isteği, bu topraklarda yaşayan herkesin kardeş olduğu en güçlü şekilde vurgulandı. İsteyen tüm üyelerimizi, odamızın organizasyonuyla Ankara’ya götürdük. Birçok üyemiz de kendi imkanlarıyla Ankara’ya gelerek yürüyüşe katıldı. Barış ve hoşgörünün kenti olan İzmir, bu yürüyüşte yer alarak teröre hayır, kardeşliğe evet dedi” diye konuştu.
Türkiye’nin batısı ile doğusunun kaderinin ortak olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Geleceğimizi birlikte inşa etmenin yolu, kardeşlik ve barıştan geçiyor. Yüzlerce yıldır devam eden kardeşliğimizin devam edeceğini ve kimsenin bizi birbirimize düşman edemeyeceğini, ayrıştıramayacağını bir kez daha ortaya koyduk. Doğuda huzur olmazsa batıda da olmaz, doğuda ekonomi ve işler bitik durumda. Kaderimiz ortak, geleceğimiz ortak. Geleceğimizi birlikte inşa etmenin yolu da kardeşlik ve barıştan geçiyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!