İTB Başkanı Işınsu Kestelli güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

İTB Başkanı Işınsu Kestelli güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 17:33

İTB Başkanı Işınsu Kestelli güven tazeledi

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) seçimlerinde yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Işınsu Kestelli,  yeni dönemde genç nüfusun tarımda kalması için projeler üreteceklerini söyledi.

İTB'de 54 meclis üyesinden 52’sinin oy kullandığı organ seçimlerinde 1 oy geçersiz sayıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin listesi 51 oy ile güven tazeledi.  İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Borsa’nın 127 yıldır ülke ekonomisine hizmet eden önemli bir kurum olduğunu dile getirerek "Borsa, üreticisinden tüccarına, karar vericisinden tüketicisine kadar tarım ve hayvancılık sektörünün tüm paydaşları için düşünen ve çalışan bir organizma. Meclisimiz sandığa giderek bize dört yıl için yeniden görev verdi. Seçimlerde meslek komitelerimize 72 eski üyemizin yanında 55 yeni üye dahil oldu. Komitelerde yenilenme oranı yüzde 43’ü buldu. Meclisimizde ise 34 üyemiz aynen devam ederken aramıza 20 yeni arkadaşımız katıldı. Meclis üyesi sayımız Kümes Hayvancılığı ve Yumurtacılık Komitesi’nin kontenjanı bir üye arttığı için 54’e yükseldi. Meclis’teki değişim oranı yüzde 37 oldu. Yönetim kurulumuzda ise 1 arkadaşımız değişti. Yüzde 40’a yakın oranda yenilenen bir meclis ile yeni döneme adım atmış bulunuyoruz" dedi.

YENİ DÖNEMDE ‘TEKNOLOJİ, TASARIM VE İNSAN’

Türkiye’nin 2023 yılında tarım ve hayvancılık için 40 milyar dolar ihracata, 150 milyar dolarlık üretim değerine ulaşmak hedefi bulunduğunu belirten Işınsu Kestelli, her yıl önemli ölçüde tarım toprağının kaybedildiğini öne sürdü. Yeterli üretim artışına ulaşılamadığını savunan Kestelli, şöyle konuştu:

"Ülkede üretilen meyve sebzenin dörtte birinin pazara giremediğini, ihracatta patinaj yapar hale geldiğimizi, toprakları toplulaştırma ve sulama uygulamalarında uyumsuzluklar olduğunu, pazarı terbiye etmek için kullanılan ithalat silahının efektif sonuçlar yaratmadığını biliyoruz. Üretim-tüketim zincirindeki fiyat dalgalanmalarını ve katma değer kaybını önleyecek bir sistemi oturtamadık. İzmir Ticaret Borsası olarak biz, yeni dönemi ‘teknoloji, tasarım ve insan’ odaklı bir çalışma dönemi ilan ettik. Sektörün dijital dönüşümü yani Tarım 4.0, küresel elektronik ticaretinin saygın bir parçası haline gelmek, genç nüfusun tarımda kalması için projeler üretmek, geleneklerimizi korurken sektör için katma değer yaratan yatırımlara yenilerini eklemek, coğrafi işaret, patent vs. gibi katma değer yaratıcı girişimlerde derinleşmek ve yeni dönemde gençlere, çocuklara ve özellikle dezavantajlı kesimler başta olmak üzere daha çok insana dokunacağımız projeler üretmek, önceliklerimiz olacak."

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ

İTB'de 2018-2021 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluştu:

Işınsu Kestelli, Ercan Korkmaz, Bülent Arman, Derya Pala, Erol Avni Bozkurt, Tayfur Akın, Özhan Şen, İlhan Zincircioğlu, İsmail Emin Kentli, Şeref İyiuyarlar, Bülent Uçak. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise,  Sonnur Kırmızıoğlu, Sebahettin Dumlu, Bülent Öztürk, Ömer Perşembe, Murat Şenay, Adem Egi, Murat Eser, Aydın Arıkök, Erdem Barış Kılıç, Umut Okan’dan oluştu.

Meclis başkanlık divanı seçiminin gerçekleştirildiği 2018-2021 dönemi ilk meclis toplantısı, en yaşlı üye Ali Özkanlı başkanlığında gerçekleştirildi. 54 meclis üyesi arasından 50’sinin oy kullandığı seçimlerde oyların tamamını alarak Meclis Başkanlığı'na Barış Kocagöz, meclis başkan yardımcılıklarına Ömer Gökhan Tuncer ve Seyit Güngör Şarman, Katip Üyeliğe Ümit Akkuş seçildi. Mecliste ilk meclis başkanlık konuşmasını yapan Barış Kocagöz yeni dönemin tümünde çalışan ve üreten, örnek lider ve büyük çınar, İzmir Ticaret Borsası’na Meclis olarak layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!